«Білоцерківхлібопродукт» - унікальне тим, що обробляє землю, має ферми та ставки і разом з тим займається переробкою. Тут виготовляють не лише комбікорми, крупи та хлібобулочні вироби, пластівці, а й такі дієтичні добавки як «Глюкорн», шрот із зародків пшениці та олію із зародків пшениці.

     Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко зауважив: перейти від сировини до глибинної переробки сільськогосподарської продукції, аби таким чином створити нові робочі місця на селі та збільшити надходження до місцевих бюджетів – це першочергове завдання для регіональної виконавчої влади. Продукція глибинної переробки не підпадає під квоти, тому її легше просувати на європейський ринок, - наголосив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук. Відтак, вже під час зустрічі в торгово-промисловій палаті йшлося саме про шляхи активного виходу аграрної продукції на закордонні ринки. Зокрема, в Білій Церкві запровадили щомісячні засідання трейд-клубу, де під час зустрічі з торговими аташе та послами керівники підприємств напряму  пропагують власну продукцію. Така практика дозволила ТПП стати лідером в Україні за темпами експорту.

     Подібні поїзди по обміну досвідом практикуватимуть і в подальшому, аби малі та середні сільськогосподарські підприємства області могли конкурувати та розвиватися в ногу з часом.