СПИСОК

претендентів на звання ЛЮДИНА РОКУ-2019

 

Номінація «Регіональний лідер року» -1

1.

Шевчук Руслан Богданович

начальник ГУ ДСНС України у Вінницькій області, полковник служби цивільного захисту. Працюючи в займаній посаді, Шевчук Р.Б. приділяє велику увагу вдосконаленню професійної підготовки особового складу підпорядкованих йому підрозділів, вміло та наполегливо проводить роботу у вирішенні питань по прийняттю щорічних районних та міських програм поліпшення пожежної і техногенної безпеки, щодо залучення коштів на розвиток матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів області. Так, протягом 2017 року було отримано більше 11,2 млн., у 2018 році – 12,3 млн. та в 2019 році –  12,7 млн. субвенції з місцевих бюджетів. Шевчук Р.Б. постійно виїжджає на ліквідацію складних пожеж, надзвичайних ситуацій та подій, під час яких вміло керує діями підрозділів, приймає правильні тактичні рішення, швидко оцінює обстановку, що дає змогу ліквідовувати події з мінімальними наслідками. У 2019 році Шевчук Р.Б. очолив організацію порятунку життя одного з рятувальників Вінниччини – Довганя Сергія Дмитровича. Одним з напрямків роботи керівника рятувальників області є підтримка збірних команд Вінницької області з пожежно-прикладного спорту, які  приймали участь у зимовому та літньому Чемпіонатах України з пожежно-прикладного спорту.

ГУ ДСНС України у Вінницькій області

 Номінація «Громадський діяч року» - 5

1.

Гуменний Леонід Олександрович

громадський діяч, який у 2016 році заснував та очолив громадську організацію «ВА асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО», учасник бойових дій. З вересня по жовтень 2014 року Гуменний Л.О. доброволець  батальйону «Донбас». З 31 жовтня 2014 року підписав контракт із Збройними Силами України у 93 окремій механізованій бригаді. Гуменний Л.О. приймав участь у боях за Донецький аеропорт. Отримав поранення під час бою в Донецькому аеропорту. Сумлінно та якісно виконував свої посадові обов’язки пов’язані із захистом Батьківщини. У 2016 році комісований у зв’язку з пораненням. За проявлену мужність нагороджений почесною відзнакою 93-ої ОМБ орден «За оборону країни», громадською відзнакою орден «За оборону Донецького аеропорту». Під час військової служби проявив особисту мужність і відвагу. Протягом 2016-2019 років громадською організацією «ВА асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО» спільно з Департаментом соціальної та молодіжної політики ОДА реалізовано низку заходів спрямованих на соціальну адаптацію та психологічну реабілітацію сімей учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, популяризацію сімейного дозвілля. Серед проведених заходів слід відзначити такі, як «Літній наметовий табір сімейного розвитку для учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів їх сімей», поїздки до аквапарку "7 океан", пікніки на природі, поїздки для членів сімей учасників АТО/ООС до Карпат, інші подорожі та заходи. Гуменний Л.О. був одним із ініціаторів створення муніципальної варти Вінницької міської ради, виключно з учасників бойових дій. З метою соціальної адаптації до мирного життя учасники бойових дій працевлаштовані та здійснюють охорону майже всіх загальноосвітніх шкіл міста. Також, громадська організація «ВА асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО» постійно турбується про сім’ї загиблих військовослужбовців, надає посильну допомогу у вирішенні нагальних проблем, в тому числі і побутових.

Департамент соціальної та молодіжної політики ОДА

2.

Загляда Анатолій Анатолійович

голова громадської організації «Полум'я надії». З 2015року голова Правління Громадської організації «Полум’я надії». З 2011 року по 2017 рік - волонтер в реабілітаційному центрі для залежних і співзалежних людей (наставництво, амбулаторна реабілітація, допомога від серця до серця, консультації, міжнародна 12-крокова програма). З 2016-2019рр. - проведено 4 масштабні «Фестивалі сім’ї» , щорічно реалізуються програми допомоги сім’ям СЖО, переселенців, воїнів АТО:

-          безкоштовна поїздка 100 дітей у табір (3 заїзди)

-          програма гуманітарної та продуктової допомоги (акції/щомісячна допомога)

-          відвідування на дому

-          благодійна їдальня для дітей щотижнево

-          2 пункти збору та видачі гуманітарної допомоги

-          підліткові клуби (Туристичний клуб до 2018 року)

-          відвідування школи-інтернат у с. Сутиски протягом 2 рокіх (профілактичний курс, молодіжний клуб, гуманітарна допомога, особистісна підтримка) робота зі студентами, підлітками у навчальних закладах міста:

-          «Університет здорової молоді» (5 тем, 11 шкіл у м. Вінниці та у Вінницькому районі) щорічно з 2014 року (2 рази отримували спів фінансування від Департаменту освіти і науки ВМР)

-          соціальні кампанії (до дня боротьби зі СНІДом, до дня здоров’я (флешмоби), до дня боротьби з наркоманією (Футбол проти наркотиків), до дня закоханих, до дня сім’ї)

-          координатор молодіжних та підліткових клубів по всій Україні у Всеукраїнській благодійній організації «АСЕТ» (а також тренер з організації клубів), (у 2019-2020 реалізується 27 клубів у  19 містах України), (у Вінниці – 6 клубів команди ГО «Полум’я надії).

Реабілітація:

-          під упорядкуванням ГО «Полум’я надії» у 2018 році 2 стаціонарних реабілітаційних центра

-          2 амбулаторних центри (робота з безхатченками та залежними особами)

-          пункт збору та видачі гуманітарної допомоги, годування на вулиці/акції, патрулювання та надання соціальних послуг, супровід до реабілітації.

У 2018 році – нагорода Благодійна Вінниччина -  ГО «Полум’я надії» - «Соціальна благодійність».

1 місце у 2018 році / та у 2019 році у Конкурсі соц. культурних проєктів з програмою «Соціальне патрулювання» по роботі з безхатченками (пункт збору та видачі гуманітарної допомоги, годування на вулиці/акції, патрулювання та надання соціальних послуг, супровід до реабілітації).

На рахунку організації під керівництвом Анатолія також: потужна команда з 50 постійних волонтерів різного віку, досвід у грантових проєктах, партнерські відносини в місті.

Найближчі глобальні цілі організації у місті Вінниця:

-          Створення притулку для безхатченків

-          Створення центру розвитку для вінничан.

Вінницька міська рада

3.

Костельний Віталій Казимирович               

учитель музичного мистецтва в Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1, викладач в Чернівецькій дитячій музичній школі, керівник духового оркестру в Чернівецькому районному будинку культури, є членом Чернівецької районної громадської організації « Нам небайдуже».  За  період  роботи  проявив  себе  хорошим  організатором,  який  зумів  згуртувати навколо  себе  однодумців та  сформувати  зразковий аматорський духовий оркестр,  який  в  основному  складається  з  вихованців музичної школи. Костельний Віталій Казимирович спільно з членами Чернівецької районної громадської організації «Нам небайдуже» організовує та проводить щорічний унікальний «Чернівецький  Мотоблок Фест» та щорічний велозаїзд, який уже набув міжрайонного значення. Зразковий аматорський духовий оркестр, під керівництвом Костельного В.К. приймає активну участь в усіх масових заходах, які відбуваються у культурному житті Чернівецького району та селища Чернівці. Неодноразово колектив приймав участь у обласних концертах і фестивалях, зокрема у фестивалі духової музики «Сурми Поділля» в м. Крижопіль,  «Подільська весна»  в м. Вінниця  та святковому концерті до Дня Незалежності України в місті Вінниця.

Чернівецька районна рада

4.

Прудиус Пилип Григорович

голова Громадської ради при ОДА, головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру, голова Громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів», член президії Асоціації ендокринологів України, член Європейської асоціації по вивченню цукрового діабету,  член національної координаційної ради з питань комплексної програми «Цукровий діабет», член бюро Української Діабетичної Федерації. За участі Пилипа Григоровича створена Українська Діабетична Федерація (УДФ), яка стала повноцінним членом Всесвітньої Діабетичної Федерації. Згідно налагодженої співпраці з Британською діабетичною асоціацією був створений фонд допомоги в Україні. Були започатковані вперше в Україні такі рухи як «Бачити барвистий світ», профілактика сліпоти при цукровому діабеті, залучення пацієнтів з цукровим діабетом до заняття фізичною культурою та спортом. Організовані табори відпочинку для дітей з цукровим діабетом в рамках акції «Ми такі як всі».

Відмінник охорони здоров’я, заслужений лікар України. Нагороджений Відзнакою Президента України, орденом «За заслуги» ІІІ ступеню, Почесною грамотою ВРУ, пам’ятним нагрудним знаком «За бездоганну медичну службу».

Громадська рада при ОДА

5.

Станіславенко Людмила Анатоліївна

депутат Вінницької обласної ради, голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини, радниця голови Вінницької ОДА з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, засновниця та президент благодійного фонду. За її ініціативи у 2019 році в приміщенні Вінницької обласної ради було встановлено ліфт для людей з інвалідністю та мало мобільних груп населення. Внесено ряд змін та доповнень до Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді, Обласної цільової соціальної програми «Молодь Вінниччини» до 2020 року. За сприяння та підтримки Людмили Анатоліївни у місті пройшов Всеукраїнський дитячий турнір «Smash Open», благодійна акція «Подарунок новонародженому», «челендж добрих справ» який націлений на благоустрій прибудинкових територій, підтримку соціально не захищених верст населення. Під її патронатом в місті реалізується проєкт «Тебе почують». Також Людмила Станіславенко підтримала реалізацію проєкту «Кохання – наше зростання», який націлений на роботу з дружинами бійців АТО та військовослужбовців. За її ініціативи у Вінницькій облраді проходить екскурсії для вихованців школи  «Я-лідер», акції для вихованців Прибузької школи-інтернат, важкохворих малюків. Серед проєктів реалізованих Людмилою Анатоліївною – благодійний захід – «Жінка Вінниччини» та декілька мільйонів гривень зібраних на лікування важкохворих дітей. Благодійний фонд Людмили Станіславенко щорічний лауреат премій «Бізнес-Еліта Поділля», «Благодійна Вінниччина».

Особисто

 Номінація «Депутат року» - 3

1.

Кучер Микола Іванович

депутат Верховної Ради України. Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Миколою Івановичем розроблено та подано на розгляд Верховної Ради України 84 законопроєктів, які стосуються питань аграрної політики та земельних відносин. Постійно проводить виїзні прийоми громадян по 17 виборчому округу. Під час таких прийомів опрацьовано близько 1500 письмових звернень громадян. По яких надано вичерпні відповіді та допомогу. Неодноразово брав особисту участь у тому, щоб підтримати військовослужбовців у Зоні ООС. Ним здійснено 67 поїздок у Зону ООС. Для військових доставлялась їжа, форма, каски і бронежилети, також відремонтували і доставлено дев’ятому батальйону під Маріуполь автомобіль «УАЗ».

Підтримав тростянчан у вирішенні екологічної проблеми, яка виникла у результаті ДП «Тростянецький спиртовий завод».

В період з 2015-2019 роки за сприяння народного депутата додатково до бюджету Тростянецької селищної ради на розвиток об’єктів соціальної інфраструктури поступило близько 9 млн. гривень.

Протягом 2019 року нагороджений:

-         2 серпня 2019 року Кучеру Миколі Івановичу присвоєно звання «Почесний житель сит Тростянець»;

-         Диплом управління культур і мистецтва Вінницької облдержадміністрації;

-         Подякою футбольного клубу «Авангард» за вагомий внесок у розвиток футболу у м. Ладижин;

-         Подякою Тростянецької районної державної адміністрації та Тростянецької районної ради за організацію проведення фестивалю «Батозька битва»;

-         Почесною відзнакою оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина 2018» «Ангел добра»;

-         Диплом мецената організаційного комітету міжнародного фестивалю Operafest Tulchyn 2018.

Тростянецька селищна рада

2.

Онофрійчук Володимир Володимирович

депутат Вінницької міської ради 7-го скликання (2015 - по теперішній час), член постійної комісії міської ради  з питань законності, депутатської діяльності та етики. Як член постійної комісії міської ради з питань законності, депутатської діяльності і етики займає конструктивну позицію  щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян; бере активну участь у підготовці і прийнятті міською рішень щодо депутатської діяльності, додержання норм депутатської етики, стану та розвитку місцевого самоврядування, органів самоорганізації населення, тощо. За період депутатської діяльності постійно опікується широким спектром проблем міста та свого виборчого округу. Так, за його сприяння здійснюються роботи з благоустрою зон відпочинку, прибудинкових територій, встановлюються дитячі майданчики, в тому числі на умовах співфінансування, поліпшується матеріальна база закладів освіти і культури, проводяться культурно-мистецькі заходи, тощо; за останні 2 роки проведено організаційну роботу щодо залучення мешканців міста до реалізації проєктів громадських ініціатив. Крім того, депутат Онофрійчук В.В. регулярно проводить тематичні зустрічі зі старшими по будинках, з учнями загальноосвітніх шкіл, представниками ветеранських організацій, трудовими колективами, тощо. На таких зустрічах депутатом доводиться до відома громадян інформація щодо стратегічного розвитку як міста в цілому, так і окремих його територій, опрацьовуються наболілі проблеми громади та вишукуються  можливі шляхи щодо їх вирішення. Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутатом міської ради Онофрійчуком В.В. підтримується зв'язок з виборцями шляхом проведення прийомів громадян (двічі на місяць), забезпечується участь у громадських слуханнях, масових заходах, що проводяться як на території виборчого округу, так і міста в цілому.  Неодноразово до  міської ради надходять подяки та схвальні відгуки від виборців за його допомогу у вирішенні їх проблем та проблем міської громади. Депутат міської ради Онофрійчук В.В. у своїй діяльності дотримується норм депутатської етики, встановлених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» та Кодексом етики депутатів Вінницької міської ради.

Вінницька міська рада

3.

Прідолоба Володимир Михайлович

заступник директора з комерційних питань ТОВ «Демидівський граніт», депутат Гніванської міської ради Тиврівського району. Володимир Михайлович схвально виконує свої депутатські обов’язки, не допускає  випадків відсутності на засіданнях комісії без поважних причин. Як економіст, постійно вносить конкретні ділові пропозиції щодо питань наповнення бюджету, раціонального використання коштів. Постійно зустрічається з виборцями на закріпленій за ним ділянці. В поточному році двічі звітував перед виборцями на загальних зборах мешканців с. Могилівки. Звіт отримав схвальні відгуки від виборців, а результати депутатської діяльності були оцінені позитивно. Також Прідолоба В.М. активно займається благодійною діяльністю. У 2019 році було надано фінансову допомогу на облаштування та обладнання залу хореографії Могилівського будинку культури; відремонтовано та облаштовано студії для вивчення іноземних мов; придбано декоративні рослини та кущі троянд для благоустрою центральної площі с. Могилівки; організував та співфінансував народні гуляння та святкові концерти; придбав металопластикові вікна для Могилівської ЗОШ та продуктові набори для одиноких малозабезпечених селян. Матеріальна допомога мешканцям сіл Демидівки та Могилівки на проведення операцій, лікування; фінансував капітальний ремонт будинку культури в с. Могилівці. Придбання, висаджування живої ялини на центральній площі.  Володимир Михайлович користується високим заслуженим авторитетом серед своїх виборців та усіх мешканців села, вміє згуртувати громаду на вирішення її проблем. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2002р.) та  Нагрудним знаком «Знак пошани»(2006р.)

Гніванська міська рада Тиврівського району

 Номінація «Державний службовець року» - 3

1.

Ігнатов Сергій Новомирович

начальник Головного управління статистики у Вінницькій області. За час роботи на займаній посаді зарекомендував себе досвідченим та авторитетним керівником. Маючи значний досвід управлінської та організаторської роботи вміє акумулювати необхідну інформацію, виділяти в ній головне, поставити колективу чіткі і конкретні завдання,  забезпечити контроль за їх виконанням. Наполегливий та ініціативний у досягненні поставленої мети. Ігнатов С.Н. має високий рівень працездатності, комунікабельності, творчого підходу до будь-якої справи, принциповий, самокритичний в оцінці своєї роботи. На посаді начальника Головного  управління статистики у Вінницькій області Ігнатов С.Н. втілив в життя три своїх основних завдання:

1.Перетворив управління статистики в колектив професіоналів-однодумців, який здатний виконувати всі покладені на нього державними органами влади завдання із застосуванням прогресивних новітніх інформаційних технологій.

2.Створив гідні та комфортні умови праці для працівників органів державної статистики у Вінницькій області, як матеріальні так і психологічні.

3.Досяг стійкого лідерства нашого управління серед територіальних   органів державної статистики України за рахунок професійності, ініціативності та наполегливості.

Крім того, за його ініціативою, підтримкою територіальних органів державної статистики та Держкомстату у 2002 році в Україні було установлено професійне свято – День працівників статистики. За роки своєї діяльності на посаді начальника Головного управління статистики у Вінницькій області Ігнатов С.Н. нагороджений:

-Почесною Грамотою Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради – 5 разів;

-Почесною грамотою та Подякою Державного комітету статистики України (Державної служби статистики) – 4 рази;

-Нагрудним знаком «За сумлінну працю в органах державної статистики» III ступеня Державного комітету статистики України;

-Грамотою Центрального комітету профспілки працівників державних установ України – 2 рази;

-Почесною грамотою Центральної Ради Всеукраїнської професійної спілки працівників органів державної статистики;

-Відзнакою-медаллю «За відданість справі» Всеукраїнської професійної спілки працівників органів державної статистики;

-Почесною грамотою Кабінету Міністрів України – 2 рази;

-Подякою Кабінету Міністрів України;

-Орденом «за заслуги» III ступеня за вагомий внесок у підготовку проведення та оброблення першого Всеукраїнського перепису населення;

-Почесне звання «Заслужений економіст України».

Головне управління статистики у Вінницькій області

2.

Квят Наталя Валентинівна

заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації – начальник управління соціальної підтримки та державних гарантій. Квят Наталя Валентинівна зарекомендувала себе ініціативним, вмілим керівником-організатором, професіоналом своєї справи з глибокими професійними знаннями. Свої знання та досвід спрямовує на покращення і вдосконалення роботи, шляхом запровадження інноваційних методів організації. Має добрі організаторські здібності. Володіє уміннями грамотно та аргументовано викладати думку. За її особистою участю були розроблені обласні програми підтримки учасників АТО/ООС та соціального захисту населення, налагоджено тісну співпрацю Департаменту з відповідними громадськими організаціями. Так, наприклад, за її запропонованих ініціатив та ідей Департаментом були впроваджені власні інноваційні проєкти для соціального і психологічного сімейного розвантаження учасників АТО та членів їх сімей, спрямовані розвиток сімейного дозвілля. Серед низки таких на увагу заслуговують оздоровлення вдів разом з дітьми дошкільного і шкільного віку в санаторії «Авангард» (аналогів якого в Україні наразі не має), «Спілкування з конями», «Літні канікули в місті», «Зимові розваги – Тюбінговий парк» та інші громадські активності, в тому числі для інших пільгових категорій громадян.

Нагороди: Подяка Міністерства соціальної політики України (2019); Подяка Міністерства соціальної політики України (2018); Лауреат конкурсу «Жінка Вінниччини» у номінації «Державна служба» (2019);  Жінка Вінниччини Топ-100 Національного рейтингу 2019; Почесна грамота Президії Федерації профспілок Вінницької області (2019); Почесна грамота Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної Ради (2016, 2013); Грамота Вінницького обкому профспілки працівників державних установ (2012, 2013).

Департамент соціальної та молодіжної політики ОДА

3.

Комасюк Руслан Михайлович

начальник Могилів-Подільського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області. Загальний трудовий стаж становить 22 роки і 1 місяць. Стаж державної служби – 18 років 11 місяців.

16.06.19 одержав Сертифікат щодо успішного завершення онлайн-курсу: «Основи виконавчого провадження».

Розробив в листопаді 2019 року та подав на розгляд до Міністерства юстиції України свій проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок розпорядження майном, вилученим і переданим органам державної виконавчої служби митними та іншими органами щодо якого прийнято рішення про конфіскацію в дохід держави».

В червені 2019 року нагороджений грамотою Могилів-Подільської районної державної адміністрації та районної ради – за вагомий особистий внесок у справу розбудови Української держави, у реалізацію положень Основного Закону України, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Конституції України. 

Комасюк Р.М. неодноразово нагороджувався грамотами, подяками.

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області

 Номінація «Діяч культури та мистецтва року» - 12

1.

Григор’єв Роман Володимирович

співзасновник, заступник директора ГО «Барський міський художній аматорський театр». Актор, ведучий, сценарист, керівник проєктів. Серед найбільш помітних та масштабних заходів, що були останнім часом реалізовані за участі Романа Володимировича: І та II Міжнародний фестиваль-ярмарок «ЛррІеВаг», III Молодіжний фестиваль духовно-патріотичної пісні, Дні міста Бара у 2016, 2017, 2019 роках, започатковано міський конкурс хореографічних колективів «Бар танцювальний», проведено започатковано «День артиста» (підсумковий звітний концерт виконавців та творчих колективів), з початку 2018 року було відновлено загальноміське святкування Масниць по-Барськи, вечору бардівської пісні «Три покоління». Роман Григор'єв є співорганізатором та постійним учасником всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій, що відбуваються у барській громаді. У 2018-2019 був учасником Академії культурного лідера - спільного проєкту Гете інституту та Міністерства культури України, який вчить мислити, творити, комунікувати і створювати інноваційний культурний продукт. У 2018 році він очолив проєкт «Відродження традицій Барської кераміки» (на реалізацію якого УКФ виділив 200 тис. грн.), а вже цьогоріч став не лише керівником, а й автором потужного соціального проєкту «Реабілітація учасників АТО засобами театрального мистецтва».

ГО «Барський міський художній аматорський театр»

2.

Давидовський Назарій Агафангелович

священик, музикант, викладач, диригент хору «Соломія». У тісному графіку поєднує служіння в храмі, проведення історичних екскурсій містом, зйомки у телевізійних проєктах та фільмі. Варто зауважити, що за сприяння Давидовського Назарій хор «Соломія» записав пісню з Павлом Зібровим. Також виконав головну роль священика у документальному фільмі про Миколу Леонтовича. Назарій є автором світового  флешмобу Щедрик, до якого долучилися тисячі учасників, які співали «Щедрик» в різних кінцях світу. В результаті вдалося зібрати відзнятих 178 кліпів.

ГО «Творче Покоління»

3.

Залізняк Марина Вікторівна

викладач Вінницького коледжу культури і мистецтв ім.М.Д.Леонтовича. Залізняк М.В. є членом Національної спілки кобзарів України; переможець обласного конкурсу «Кращий за професією - 2019» в номінації «Кращий викладач мистецького навчального закладу». Варто зауважити, що Марина Вікторівна активно впроваджує бандуру харківського типу у початкову та середню ланки мистецької освіти України. Автор методики навчання гри на бандурі дітей дошкільного віку та навчального посібника рекомендованого Міністерством освіти та науки України та кафедрою бандури Національної академії ім. П.І.Чайковського для студентів вищих навчальних закладів «Букварик для кобзарика»; започаткувала мистецький проєкт «Шемсток часу»; є членом журі всеукраїнських та міжнародних конкурсах фахового спрямування, у рамках яких проваджує майстер-класи та виступає з доповідями на науково-практичних конференціях. Студенти Марини Вікторівни у ВККіМ ім. М.Д.Леонтовича є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Делегат Міжнародного форуму бандуристів до 100-річчя Київської капели бандуристів. Провела майстер-класи: «Як навчати дошкільнят грі на бандурі», «Бандура харківського типу» та майстер-клас у рамках IX Всеукраїнського конкурсу виконавців на бандурі ім. Г. Хоткевича м. Харків. Виступала на науково практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку вокально-інструментальної педагогіки у контексті інновації бандурного виконавства» та провела майстер-клас «Практична робота з бандурою харківського типу у рамках початкової та середньої ланки мистецької освіти» на Міжнародному конкурсі «Волинський кобзарик». В рамках мистецького проєкту «Шемсток часу» у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат» провела сольний концерт та майстер-клас з своєю ученицею школи-студії при ВККіМ ім. М.Д.Леонтовича. Залізняк М.В. є педагог-новатор, дослідник, експериментатор, автор сучасних дум, численних обробок народних пісень та інструментальних творів для бандури.

Управління культури і мистецтв ОДА

4.

Какарькін Максим Олександрович

провідний майстер сцени Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру ім.М.Садовського. У 2004 році закінчив Комунальний вищий навчальний заклад «Вінницьке училище культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича за спеціальністю «Театральне мистецтво» і здобув кваліфікацію актора драматичного театру, керівника дитячого театрального колективу, викладача. У 2009 році закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, за спеціальністю «Театральне мистецтво» та здобув кваліфікацію режисер драматичного театру. Какарькін М.О. нагороджений почесним званням «Заслужений артист України» 26 березня 2019 року. Зіграв майже у 50 ролях у театрі, 3 режисерські роботи, 4 кіноролі. Володіючи елементами внутрішньої і зовнішньої акторської техніки, різноманітністю виразних засобів Максим Олександрович потягом 2019 року створив яскраві образи, серед яких Віктор Джонсон у комедії для дорослих «Смішні гроші» за п’єсою Р.Куні, Денні у серйозній комедії «Ілюзії» за І.Вирипаєвим, Лаерт у story of revenge за драмою У.Шекспіра «Гамлет». Брав участь у театральних фестивалях у Харкові, Кропивницькому, Мукачево, де була представлена вистава «KVITKA», політ наяву й у снах драматурга О.Миколайчука-Низовця. Какаркін М.О. є виконавцем ролі Едді.

Управління культури і мистецтв ОДА

5.

Карлінська Вікторія Юріївна

хореограф Шаргородського районного будинку культури, керівник зразкового аматорського дитячого хореографічного колективу «Намисто». У 2017 році Карлінська В.Ю. створює при районному будинку культури дитячий хореографічний ансамбль народної стилізації пі назвою «Намисто», до складу якого ввійшло 45 учасників. В 2019 році хореографічний колектив «Намисто» нараховує 82 учасники/молодша/старша група/ і стає активним учасником різних культурно-мистецьких заходів у районному центрі, приймає участь у міжнародних, обласних та районних фестивалях, конкурсах та оглядах.

У 2019 році дитячий танцювальний колектив «Намисто» здобув такі мистецькі успіхи:

-         Гран-прі, 1- місце  у VIII Всеукраїнському фестивалі- конкурсі талантів «Феєрія зірок» м. Київ (10.03.2019 р.)

-         Два перших місця у IV Всеукраїнському фестивалі- конкурсі мистецтв  «Таланти Карпат» (05.05.2019 р.)

-         Гран-прі, 1- місце у Всеукраїнському конкурсі – фестивалі мистецтв «Тобі Україно» м. Львів (26.10.2019р.)

Вікторія Карлінська 26.10.2019р. нагороджена орденом ГО «Проскурів-Фест» «За розбудову України». 27.12.2019р. нагороджена відзнакою «За сумлінну працю». У 2019 році Вікторія Карлінська стала переможцем районного конкурсу «Кращий за професією» в номінації «Кращий молодий працівник». 27.12.2019 році дитячий хореографічний колектив «Намисто» отримав високе звання «Зразковий аматорський».

Шаргородська РДА

6.

Мазуркевич Віктор Іванович

керівник народного аматорського духовного оркестру Городківського сільського будинку культури. За роки праці, Мазуркевич Віктор Іванович показав себе, як композитор, аранжерувальник партитур для духовного оркестру, хорошим спеціалістом своєї справи. У його творчому доробку багато оригінальних творів та обробок народних пісень, більше ста інструментовок для оркестру. Протягом 2019 року Віктор Іванович, разом із народним оркестром духових інструментів Городківського сільського будинку культури – був активним учасником творчих заходів, серед яких: Всеукраїнський фестиваль народних ремесел «Подільські товтри»; Обласний фестиваль інструментальних колективів (м. Немирів); Обласний фестиваль духовної музики «Давай за музики»          (м. Чечельник) та районний фестиваль «Сурми Поділля», де керівник оркестру – один із організаторів цього свята. Віктор Іванович Мазуркевич постійно знаходиться у творчому пошуку, підтримує творчі зв’язки з різними творчими людьми області та району, старанно працює над розвитком, творчим зростанням та над розширенням репертуару колективу. Неодноразово був нагороджений дипломами, грамотами та подяками управління культури і мистецтва Вінницької ОДА, Вінницького ОЦНТ, Крижопільської РДА та відділу культури і туризму Крижопільської РДА.

Крижопільська РДА та районна рада.

7.

Майданик Євген Олександрович

директор закладу культури «Міський Палац мистецтв». Працює на посаді директора ЗК «МПМ» з вересня 1996 року. Закінчив фізико-математичний факультет Вінницького педагогічного інституту у 1991 році. Закінчив Академію керівних кадрів Культури і мистецтва – в 2017 році. Палац нагороджувався Почесною Грамотою Верховної Ради України в 2015 році. Майданик Є.О. нагороджувався Почесною Грамотою та цінним подарунком Прем'єр-міністра України – в 2017 році. 215 вихованців цього року стали лауреатами різних конкурсів та фестивалів. В 2019 році Палацом було проведено більше 200-т заходів, серед них:

-  13-й Між Народний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно;

-  26-й Кубок міста з інтелектуальних ігор;

-  27-й Чемпіонат КВН міста;

-  22-й конкурс краси «Міс Вінниця»;

-  5-й благодійний фестиваль пам'яті Тараса Сича;

-  23-й фестиваль «Зоряна мрія».

Вперше разом з академічним камерним хором «Вінниця» реалізовано проєкт «Rockandchoir». Під час проведення традиційних концертів «Рок-уроки» для школярів презентований новий проєкт «Сучасний Шевченко», де пісні на слова Т.Г. Шевченка в сучасній обробці зазвучали по новому.

На лікування хворого хлопчика та на підтримку бійців, що служать в зоні АТО на заходах палацу в 2019 році було зібрано понад 100 тис. грн.

Вінницька міська рада

8.

Полуведько

Наталія Федорівна

керівник зразкового хореографічного колективу «Перлинка» Ладижинського міського будинку культури «Лада».

Зразковий хореографічний колектив «Перлинка» на сьогодні нараховує 118 учасників віком від 6-х до 16-и років та працює у різних напрямках: народна стилізація, класичний та сучасний танець. Наразі, у 2019 році зразковий хореографічний колектив «Перлинка» взяв участь в:

-                     І-му Міжнародному фестивалі-конкурсі пісні і танцю «Подільський первоцвіт» (І місце в номінації «сучасна хореографія» вікова категорія 15-18 років та ІІ місце в номінації «сучасна хореографія» вікова категорія 7-10 років);

-                     Міжнародному фестивалі-конкурсі «Alfa Fest» (м. Єлєніте, Болгарія) (І-ші місця в номінації «естрадна хореографія» в двох вікових категоріях та два І-х місця в номінації «сучасна хореографія» за сольні програми учасниць колективу);

-                     Міжнародному фестивалі-конкурсі «ProFest» (м. Київ) (І-ше місце в номінації «танцювальне шоу» змішана вікова категорія, І-ше місце в номінації «естрадний танець» змішана вікова категорія,

І-ше місце в номінації «естрадний танець» середня вікова категорія,

І-ше місце в номінації «українська стилізація» в старшій віковій категорії та Гран-Прі фестивалю-конкурсу).

Ладижинська міська рада

9.

Ричков

Микола Леонідович

начальник відділу культури та туризму Гайсинської РДА, заслужений працівник культури України. У 2019 році під керівництвом Миколи Леонідовича було проведено Всеукраїнський фестиваль-конкурс автентичних колективів на приз Г.Танцюри. Завдяки організаторським здібностям Ричков М.Л. та його вмінню ефективно працювати з підлеглими, галузь культури району протягом багатьох років поспіль займає I місце в області. З року в рік нагороджується грамотами, відзнаками за багаторічну сумлінну роботу. У 2019 році нагороджений почесною грамотою Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради. За час перебування на посаді було відкрито чимало музеїв, пам’ятників та пам’ятних дошок.

Гайсинська районна рада

10.

Солоненко

Тетяна Ігорівна

викладач хореографії Лука-Мелешківської дитячої школи мистецтв, керівник хореографічного колективу «Круазе». За роки роботи проявила себе як висококваліфікований фахівець, талановитий організатор. Протягом 2019 хореографічний колектив «КРУАЗЕ», під керівництвом Тетяни Ігорівни,взяв участь в багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, де здобували призові місця. Зокрема, I місце у IV всеукраїнському багатожанровому конкурсі мистецтв «Подільський зорепад»; I,II,III місця у I Всеукраїнському фестивалі «В обіймах часу»; призові місця у фестивалях «Дитячі мрії» та «Квітнева феєрія». I місця у VВсеукраїнському конкурсі «Зірковий тріумф» та IIIВсеукраїнському фестивалі «Kids talent fest». Варто зазначити, що завдяки Солоненко Т.І., хореографічний колектив «КРУАЗЕ» пройшов попередній огляд  на присвоєння звання «Зразковий аматорський», на якому отримав позитивну відповідь і з грудня 2019року офіційна назва колективу «Зразковий хореографічний колектив «КРУАЗЕ». З останніх досягнень поточного року, це є участь її колективу у Всеукраїнському конкурсі танцювального шоу «Танцмайстер», м.Харків на якому вони отримали також призові місця. (I-IIм.).

Лука-Мелешківська сільська рада

11.

Терентьєв Роман Олегович

директор Літинського районного будинку культури, керівник зразкового аматорського колективу спортивно-бального танцю «Шанс». Досягнення у 2019 році:

Міжнародні фестивалі:

•          Міжнародний фестиваль-конкурс «Перлини світових талантів» (м. Львів), нагороди: І, ІІ, ІІІ місця

•          Міжнародний фестиваль творчості «Мамине щастя», нагорода: Гран-прі

•          Міжнародний хореографічний конкурс «Квітнева феєрія» (м. Умань), нагорода: Гран-прі, краща балетмейстерська робота

•          Міжнародний фестиваль «DeutschesTrachtenfest» (м. Люббен, Німеччина)

•          Міжнародний фестиваль фольклору «SpotkaniaFolklorystyczne» (м. Вльштин, Польща)

•          Міжнародний хореографічний фестиваль-конкурс «HlushenkovFolkFest»ім. В. Глушенкова (м. Хмельницький), нагороди: І, ІІ, ІІІ місця

•          Міжнародний фестиваль-конкурс «HittheTalent– 2019» (м. Львів), нагороди: Гран-прі, І, ІІ, ІІІ місця

Всеукраїнські фестивалі:

•          VІ Всеукраїнський конкурс народної хореографії ім. П. Вірського (І регіональний тур, м. Вінниця)

•          Відкриті змагання з танцювального спорту «Королі паркету-2019» (м. Вінниця), нагороди: І, ІІ, ІІІ місця

•          Відкриті змагання з танцювального спорту «Осінній марафон-2019» (м. Вінниця), нагороди: І, ІІ, ІІІ місця

•          Відкриті змагання з танцювального спорту «Діамант Поділля» (м. Вінниця), нагороди: І, ІІ, ІІІ місця

•          Всеукраїнські класифікаційні змагання зі спортивного бального танцю «Успіх – 2019» (м. Хмельницький), нагороди: І, ІІ, ІІІ місця

•          Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Я – зірка» (м. Вінниця), нагорода: І місце

•          Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Зірковий політ» (м. Вінниця), нагороди: І, ІІ, ІІІ місця.

Літинська РДА

12.

Ущаповський

Федор Іванович

художній керівник Піщанського районного будинку культури. Стаж роботи 50 років. Протягом 1970 - 2020 р.р. нагороджений понад 350-ма Дипломами та Грамотами різних рівнів. Заслужений працівник культури України. Заслужений діяч мистецтв Придністров'я. Лауреат Всесоюзних, Всеукраїнських та Міжнародних музичних фестивалів - конкурсів. Особисто та зі своїми учнями отримав 29 лауреатських звань різних рівнів. Ініціатор та організатор будівництва садиби - музею всесвітньо відомому хоровому диригенту, Герою України, Павлу Івановичу Муравському. Ініціатор та співорганізатор проведення міжнародних хорових конкурсів - фестивалів ім. 11.Муравського на його батьківщині, в с. Дмитрашківка, Піщанського району. Ініціатор та організатор проведення міжнародних пленерів художників в Піщанському районі. Організатор та художній керівник народного вокально -

інструментального ансамблю «Лаври», І Міланського РБК та народної хорової капели «Діброва», Піщанського РБК. Народна хорова капела «Діброва», Піщанського РБК, постійний щорічний учасник мистецького проєкту «Хорова школа Павла Муравського» (м. Київ). Лауреат Всесоюзних та Всеукраїнських фестивалів - конкурсів (соліст- інструменталіст - балалаєчник).

Учасник Всеукраїнських та міжнародних симпозіумів та пленерів художників. Учасник обласних Всеукраїнських та міжнародних художніх виставок.

Піщанська РДА

 Номінація « Діяч освіти та науки року» - 7

1.

Герасимов

Олександр Олексійович

керівник гуртка «Радіоконструювання» Ладижинського міжшкільного навчально-виробничого центру по розвитку художніх промислів та народних ремесел «Спадщина».

Герасимов Олександр Олексійович є переможцем міського конкурсу «Людина року - 2017» в номінації «Працівник освіти».

Щороку вихованці Олександра Олексійовича беруть участь в обласних та Всеукраїнських конкурсах та виставках технічної творчості. 2015р. – 14 призових місць; 2016р. – 23 призових місця; 2017р. – 15 призових місць; 2018р. – 12 призових місць:

-                    І місце та три ІІІ-х місця – ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Вінницького територіального відділення МАН України.

-                    ІІ-е та ІІІ-е місце в обласній виставці – конкурсі технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно»

-                    Два ІІ-х, ІІІ-е та ІІ-е командне місця в обласних змаганнях з радіо конструювання.

-                    Два ІІ-х місця – у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напрямку.

Ладижинська міська рада

2.

Заболотна Галина Іванівна

вчитель географії Комунального закладу «Якушинецький ліцей» Вінницької області. Нагороди:

-Грамота Департаменту освіти і науки облдержадміністрації за підготовку переможця III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії (травень 2019р.).

-Почесна Грамота Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради за підготовку переможця IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії (травень 2019р.).

-Грамота відділу освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради за підготовку переможця II етапу Всеукраїнської олімпіади з географії (травень 2019р.).

-Подяка Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм (червень 2019р.).

-Почесна Грамота Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради за мпідготовку призера міжнародної учнівської олімпіади з географії (жовтень 2019р.).

-Грамота Вінницької районної державної адміністрації за сумлінну творчу працю,  вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди професійного свята – Дня працівника освіти (жовтень 2019р.).

-Грамота Якушинецької сільської ради за значний особистий внесок у роботу з обдарованими дітьми та підготовку учня – переможця Міжнародної олімпіади з географії (жовтень 2019р.).

-Сертифікат учасника у щорічному освітянському форумі «Окрилені творчістю» (вересень 2019р.).

-Сертифікат учасника IV регіонального фестивалю педагогічної майстерності «LEADFEST» за презентацію авторського майстер-класу (грудень 2019р.).

КЗ «Якушинецький ліцей» Вінницької області

3.

Злепко

Сергій Макарович

завідувач кафедри біомедичної інженерії Вінницького національного технічного університету, д.т.н., професор, фахівець в області проєктування біотехнічних і медичних систем; розробки математичних моделей оцінювання та прогнозування стану здоров’я людини. Займається створенням концепції діагностики функціонального стану організму в екстремальних умовах; розробка телемедичної діагностичної апаратури для індивідуального моніторингу та сімейної медицини; розробка методів тестування дрібної моторики рук та визначення швидкості сенсомоторних реакцій; розробка методів експресдіагностики порушень дрібного моторного розвитку; створення біотехнічної системи для спортивної медицини з підвищенням достовірності функціональної діагностики зовнішнього дихання; розробка методів та засобів підвищення точності інформаційно-діагностичних систем для неврологічних і нейрохірургічних клінік.

Кількість публікацій за 2019 рік – 28, в тому числі 3 монографії, в тому числі 1 монографія за кордоном, видана видавництвом Taylor & Francis Group, CRC Press, Balkema book. London, 1 посібник, 19 фахових статей, зокрема 8 публікацій в журналах, які реферуються у міжнародній наукометричній базі даних Scopus та WoS, 1 патент на винахід, 4 тези на міжнародних науково-технічних конференціях.

Підготував  у 2019 році двох кандидатів технічних наук.

Вінницький національний технічний університет

4.

Кулініч

Ольга Миколаївна

учитель біології НВК: ЗШ I-III ступенів-гімназії №1 м.Хмільника. У лютому 2019р. Ольга Миколаївна була нагороджена Грамотою управління освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації за підготовку переможця III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології (Наказ УОН ОДА від 12.02.2019 № 68).

-    Лютий 2019р. – Грамота управління освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації за підготовку переможця III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології (Наказ УОН ОДА від 18.02.2019 № 84)

-    Грамота за підготовку призера обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт «Здоров’я – найвища цінність» (Наказ №198 від 25.03.2019)

-    Травень 2019р. – Почесна Грамота Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та підготовку переможця IV етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад 2019 року

-    Подяка за підготовку переможця конкурсу «Юний дослідник» (Наказ № 53 НЕНЦ від 23.05.2019)

-    Подяка Міністерства Освіти і науки України (Ідентифікаційний код 38621185 серпень 2019)

-    Подяка за експертний внесок в організацію програми підвищення кваліфікації. Регіональна (не) конференція для шкільних педагогів. (Дніпро 12.10.2019).

Кулініч О.М. активно веде волонтерську екологічну діяльність у клубі екологічного виховання «Екос» та «Екотеатр». Активна учасниця проєктів на районному, обласному та державному рівні. Має чимало публікацій за 2019 рік, переважно це зошити та книги.

Хмільницька міська рада

5.

Пасіхов

Юрій Якович

заступник директора, завідувач лабораторії інформаційних та комунікаційних технологій, вчитель фізики та інформатики комунального закладу «Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міської ради».

Досягнення за 2019 рік:

1.Учні Псіханова Ю.Я. в 2019 р. здобули 25 перемог на другому (міському), третьому (обласному) та четвертому (Всеукраїнському) етапах олімпіад школярів з фізики та інформатики. Учень Голійчук Дмитро увійшов до складу кандидатів у команду України на Міжнародно олімпіаду з фізики.

2.В 2018-2019 н.р. МОН України затвердило та впровадило в державі навчальні програми з фізики рівня стандарту та профільного рівня, автором яких є Псіханов Ю.Я. За ці програми він удостоєний Почесної грамоти Національної Академії Наук України «За суттєвий внесок у розвиток фізичної науки в Україні» у 2019 році. 

3.Розробив концепцію організації внутрішнього аудиту якості освіти в закладі на основі моніторингових досліджень якості освіти на рівні міста. Під керівництвом та за безпосередньої участі Пасіхова Ю.Я. лабораторією інформаційних технологій ФМГ№17 створено онлайнову мережну систему https://duality.osvita.vmr.gov.ua для проведення моніторингових досліджень. В 2018-2019 н.р. система пройшла апробацію, впроваджена в життєдіяльність Департаменту освіти Вінницької міської ради. Провів низку семінарів-практикумів з використання системи для працівників органів управління освітою та адміністрації закладів середньої освіти міста. Система успішно використовується і не має аналогів в освітньому просторі України.

4.В травні 2019 року вже 26-й раз на базі ФМГ№17 ВМР було проведено Всеукраїнську комплексну олімпіаду з математики, фізики та інформатики «Турнір чемпіонів», автором ідеї та головою об’єднаного журі є  Пасіхов Юрій Якович. За роки існування олімпіада стала офіційним заходом МОН України, адже збирає для участі учнів- переможців 4-го етапу з фізики, математики та інформатики з усіх регіонів України. Олімпіада не має аналогів в освітньому просторі України  і є загальновизнаною візитівкою освіти Вінниччини.

5.З 2000 р. МОН України проводить Всеукраїнські Інтернет-олімпіади школярів з інформатики з використанням автоматизованої онлайн-системи перевірки завдань https://netoi.org.ua, автором якої є Пасіхов Ю.Я., він же є незмінним координатором цієї олімпіади. В 2019 році ним та працівниками ЛІКТ створено нову, осучаснену систему проведення олімпіади  https://new.netoi.org.ua. Олімпіада 2019-2020 н.р. вже проводиться на цій, оновленій системі. Подібного програмного забезпечення: онлайнового проведення олімпіад в Україні ще не створено.

КЗ «Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міської ради».

6.

Слушний 

Олег Миколайович

директор та вчитель інформатики КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20. Слушний Олег Миколайович працює в комунальному закладі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20  Вінницької міської ради» з 2004 року, на посаді вчителя математики та інформатики – з 2009 року, на посаді заступника директора з навчально-виховної роботи – з 2014 року, на посаді директора – з 11.10.2019 р. Олег Миколайович на високому рівні володіє широким спектром стратегій навчання, інноваційними освітніми методиками й технологіями, активно їх використовує та поширює в освітньому середовищі. Сприяє відбору і творчому розвитку обдарованих дітей. Щороку вихованці вчителя є призерами ІІ (міського) та ІІІ (обласного) етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. З 2012 року Олег Миколайович є координатором міжнародного конкурсу з інформатики «Бобер» у Вінницькій області. Слушний О.М. бере участь у міжнародних виставках «Інноватика в сучасній освіті» (2014-2018 рр.) та «Сучасні заклади освіти» (2015-2019 рр.), у грантовій діяльності закладу (обласний грант по впровадженню ІКТ у навчально-виховний процес (ІІ місце у 2014 р. та 2018 р., ІІІ місце у 2015 р. та 2017 р.). Набутим досвідом роботи Слушний О.М. щиро ділиться з колегами. Систематично проводить майстер-класи для вчителів закладу, міста, області, України, має власні публікації, є неодноразовим призером міського конкурсу «Кращий навчально-методичний посібник» у рамках акції «Ярмарок фахових сподівань», членом оргкомітету Міжнародного фестивалю освітніх технологій «Перспектива», автором-інструктором «Школи ейдотехніки».

Півфіналіст національної премії GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE 2018, фіналіст національної премії GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE 2019, переможець у номінації «Вибір України».

Нагороджений відзнакою за  особисті творчі досягнення «Окрилені творчістю» КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» (наказ ДОН ОДА №306 від 15.05.2017 р.), є  володарем нагороди «Подільська Вікторія – 2019» (наказ ДО ВМР №347 від 15.05.2019 р.).

Вінницька міська рада

7.

Чайковська

Наталія Борисівна

вчитель польської мови КНЗ «Спеціалізована школа I-III ступенів №1 ім.Т.Г.Шевченка Козятинської міської ради».

Досягнення за 2019 рік:

-               ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з польської мови і літератури у м. Вінниця учні зайняли – І-е, ІІ-е, ІІ-е, ІІІ місця (січень 2019р.).

-               Нагородження у номінації «Таланти Поділля» за підготовку учнів до олімпіад м. Вінниця 20.05.2019.

-               Участь учнів у Міжнародному харцерському фестивалі м. Кєльце (Польща) 11-21.07.2019

-               Проведення музично-театралізованого свята «Rozpoczecie roku szkolnego» 28.09.2019.

-               Участь учнів у Міжнародному фестивалі «Гей, соколи» 14.09.2019 у с. Махнівка.

-               Участь учнів у краєзнавчо-історичному проєкті «Історія Незалежності Польщі» 18-20.10.19 м. Венгрув (Польща)

-               Участь учнів у фестивалі «Дні польської культури» м. Луцьк 26-27.10.2019

-               Участь учнів у Міжнародному конкурсі польської поезії «Kresy 2019» 08-10.2019 м. Київ. Переможці Сабадаш Кирил (гран-прі), Болгарська Анастасія (2 місце), Хомюк Ярослав (3 місце), Кривенко Дмитро (1 місце)

-               Участь учнів у І етапі Обласного конкурсу читців польської поезії 21.11.2019 м. Козятин

-               Участь учнів у проєкті-грі «Вклад відомих поляків у розвиток громадянських змін на польських землях у 19ст.» 05.12.2019

-               Участь учнів у ІІ етапі Обласного конкурсу читців польської поезії 10.12.2019 м. Вінниця

-               участь учнів у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з польської мови та літератури 13.12.2019 м. Козятин.

КНЗ «Спеціалізована школа I-III ступенів №1 ім.Т.Г.Шевченка Козятинської міської ради»

 Номінація «Берегиня роду» - 2

1.

Житник Оксана Олексіївна  та Житник Віталій Васильович

Житник Оксана Олексіївна та Житник Віталій Васильович  проживають своєю великою сім’єю в м. Вінниця  за адресою  1-й проїзд Рембудівський буд. 17 у приватному будинку. Оксана та Віталій  є чуйними та  люблячими  батьками для своїх сімох дітей,  двоє  з яких є прийомними. Їхнього тепла, ласки та ніжності  вистачає на всіх дітей, старші  з яких вже повнолітні, але проживають разом з батьками та в усьому їм допомагають.

Відповідальним за матеріальний стан сім’ї є батько, який працює у сфері надання ремонтних послуг, мати є домогосподаркою, на чиїх плечах всі домашні турботи та  догляд за дітьми.

Старша донька, Анна займається фотографією та допомагає батькові з реалізацією товарів у магазині,  Надія  студентка  останнього курсу Вінницького торговельно – економічного коледжу КНТЕУ, смачно готує та випікає, в тому числі на замовлення. Молодші діти  -  Марія, Віталій та  Костянтин є учнями ЗОШ №36 ВМР, та маминими помічниками. Марія також займається грою   на синтезаторі та співом.

Двоє наймолодших дівчаток Соломія та Юлічка  перебувають на домашньому вихованні,  ростуть вихованими, радісними та активними  дітьми.

Вінницька міська рада

2.

Пархоменко

Ніна Григорівна

мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу в селі Жабокрич Крижопільського району. Кілька років тому подружжя Пархоменків вирішило створити дитячий будинок сімейного типу, оскільки мало велике бажання огорнути теплом та любов’ю дітей, які залишилися без батьківського піклування. У 2012 році їхній будинок став домівкою для шістьох дітей. Через два роки у дитячому будинку сімейного типу знову відбулося поповнення. Батьки-вихователі беруть у свою родину ще двох діток. Цьогоріч ДБСТ сім’ї Пархоменко Н.Г та Пархоменка О.Г. відкрив свої двері для ще однієї дитини-сироти. Як берегиня домашнього вогнища Ніна Григорівна робить максимум зусиль для того, аби дитячий будинок сімейного типу став для дітей-вихованців рідною домівкою, аби всім діткам у ньому було комфортно та затишно.

Крижопільська РДА та районна рада

 

Номінація «Журналіст року» - 3

 

1.

Гаврилова Оксана Олександрівна (Пустовіт)

журналіст ТОВ «Редакція газети «Вінниччина». Досягнення за 2019 рік: Протягом 2019 року Гавриловою О.О. було опубліковано близько 100 матеріалів у вінницькій пресі (газети «РІА», «Вінниччина», «33 канал») та на інформаційних порталах («20 хвилин», «Інформаційна Вінниччина»). Всі вони стосувалися сьогодення та історії Вінницької області. Деякі з них викладали чималий суспільний резонанс. Також Оксана Олександрівна була координатором проєкту «Інформаційно-моніторингова кампанія виробів-2019 у Вінницькій та Житомирській областях», що реалізовувався Вінницьким прес-клубом та Асоціацією професійних журналістів та рекламістів Житомирщини за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Під час президентських та парламентських виборів О.Гаврилова була модератором всіх прес-конференцій  пов’язаних з виборчим процесом. Її професійність та неупередженість сприяла максимальній прозорості виборчого процесу. Оксана Гаврилова була експертом в проєкті «Вінниччина на зв’язку - Аудіощоденник  реформ», що реалізовувався Вінницьким прес-клубом за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. В рамках проєкту протягом 2019 року вона підготувала аудіоінтерв’ю з кількома десятками представників місцевого самоврядування та громадського суспільства. Всі вони стосувалися просування реформ на Вінниччині, зокрема реформи місцевого самоврядування.

ТОВ «Редакція газети «Вінниччина»

2.

Таранюк

Наталія Федорівна

головний редактор ПП «Редакція газети «Трудова слава». Все життя працює у пресі. Очолювала районне радіомовлення, а з 1993 року - районну газету «Трудова слава». Вона редактор газети із 27-ми річним стажем. Це вперше в історії Іллінеччини, а можливо, і Вінниччини.  Талановита, творча, енергійна, активна, а ще відмінний організатор яка зуміла утримати газету у найважчі часи, поліпшити матеріальну базу редакції, перейти на кольоровий друк. Сьогодні газета має читацьку аудиторію і не лише шляхом передплати, але і продажу газети в роздріб. Цього року «Трудову славу» читатимуть у Канаді, Данії, Польщі, Італії, Києві, завдяки передплаті по електронному зв'язку. Наталія Таранюк багато пише, видала дві поетичні збірки підготувала і видала районну книгу про Голодомор. Як журналіст - смілива, принципова, правдива. Її публікації цікаві, актуальні і виважені. Наталія Таранюк авторитетна в районі людина, неодноразово обиралася депутатом районної ради, вона заслужений журналіст України.

Іллінецька РДА

3.

Тодоровська Наталія Антонівна

головний редактор, КП «Радіокомпанія «Місто над Бугом». Наталя Тодоровська – досвідчений та професійний журналіст-радійник. Вона надзвичайно оперативно та глибоко опрацьовує та перевіряє інформацію. Для неї журналістика не тільки повсякдення робота, а справа, якою вона живе та захоплюється. Її енергійність та позитивні погляди на життя передаються слухачеві, а прямі ефіри, які вона проводить чи не щодня,  насичені цікавими та нестандартними діалогами про, здавалось, буденні речі, які нас щодня оточують. В 2006 роціприйнята на роботу в Радіостудію «Місто над Бугом» ( нині КП Радіокомпанія «Місто над Бугом), де працювала до 2014 року.

2014 р. – 2017 р. робота в ГУ ПФУ.

З 2017 року робота в КП Радіокомпанії «Місто над Бугом» на різних посадах.

На посаді головного редактора з березня 2018 року.

Вінницька міська рада

 

Номінація «Міський голова року» - 1

 

1.

Моргунов

Сергій Анатолійович

Вінницький міський голова. Під керівництвом Вінницького міського голови Сергія Моргунова у 2019 році досягнуто таких показників:

- Вінниця 5 років поспіль залишається незмінним лідером рейтингу найкомфортніших міст України за індексом задоволеності якістю 22 сфер та послуг за результатами Всеукраїнського муніципального опитування на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

- Місто повторно пройшло аудит і підтвердило сертифікат «Європейська енергетична відзнака», яку отримало першимсеред міст Східної Європи у 2015 році.

- Вінниця отримала європейську відзнаку у сфері сталої міської мобільності та чистого транспорту CIVITAS 2019  у номінації BoldMeasureAward. 

- Місто виграло престижну міжнародну премію “ChildFriendlyCitiesInspireAwards” ЮНІСЕФ серед найбільш дружніх до дітей міст у світі.

- Вінниця посіла І місце у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України від українського представництва міжнародної антикорупційної організації TransparencyInternational.

- Місто посіло 1 місце в рейтингу безбар’єрності міст від ініціативи Доступно. UA.

Додатково:

У вінницьких Прозорих офісах громадянам надається 574 послуги – найбільша кількість послуг в ЦНАП українських міст.

Міська влада на постійній основі підтримує Стартап Школу «Сікорський Челендж», яка діє на базі ВНТУ.

В муніципальному Ситуаційному центрі впроваджується система відеоаналітики із елементами штучного інтелекту.

У місті запроваджується комплексна система електронного квитка в громадському транспорті з допомогою Муніципальної карти вінничанина.

КП «ВТК» розпочато пілотний проєкт – зібрано перші 4 тролейбуси «VinLine».

Розпочато впровадження у місті Автоматизованої системи керування дорожнім рухом (вже діє по вул. Київська-Брацлавська-Лебединського-Немирівське шосе, а також по Хмельницькому шосе).

В 2019 році у Вінниці відкрився перший завод в Україні з виробництва фотопанелей для сонячних станцій (ТОВ «НЕСС ЕСТЕЙТ»).

У 2020 році має розпочатись будівництво заводу ТОВ «ХедВінниця»з виробництва спорядження для зимових видів спорту всесвітньо відомого бренду HЕАD на території індустріального парку «Вінтер Спорт».

Затверджено Концепцію розвитку Вінницького інноваційно-технологічного парку «Кристал»і підписано меморандуми з 6-ма найпотужнішими вишами міста щодо спільної роботи над її реалізацією.

Проведено IV етап швейцарського проєкту з енергоефективності – реконструкція системи гарячого водопостачання м-н «Вишенька» та «Слов’янка» з улаштуванням 136 ІТП.

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на поетапне очищення річки Південний Буг в межах міста – у 2020 році має розпочатись реалізація 1 етапу очищення ріки.

Збудовано і здані в експлуатацію ще 2 дитячих садки (на Слов’янці та на Замості).

Розпочато масштабний 2-річний проєкт по комплексній термомодернізації 15 закладів дошкільної та середньої освіти.

Продовжується будівництво регіонального центру серцево-судинної патології із Світовим банком, а також нового хірургічного корпусу МКЛ ШМД.

Продовжує змінюватись публічний простір міста – завершено комплексну реконструкцію вул. Замостянської, вхідної групи центрального парку, капітальний ремонт території біля озера Миру по вул. Максимовича.

Вінницький національний технічний університет. КЗ «Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міської ради».

 

Номінація «Митець року» - 3

 

1.

Годований

Євгеній Федорович

кандидат історичних наук, краєзнавець, перекладач. У 2019 році Євгеній Федорович є активним учасником творчих заходів, різноманітних зібрань, на яких неодноразово виступав з доповідями та лекціями. Є активним дослідником рідного краю, громадським діячем, якого глибоко поважають та цінують на  Крижопільщині. В 2019 році знаменним для усіх стало – видання його нової і надзвичайно цікавої книги «Зеленянка. Село на Кучманському шляху історії», яка є далеко не першим витвором мистецтва Євгена Федоровича. З останніх відзнак Годованого Є.Ф. є те, що  2018 році став Почесним членом громадської організації «Фонд роду Лимич», Почесний громадянин селища Крижопіль (2019р.).

Крижопільська РДА та районна рада.

2.

Зорик

Григорій Іванович

заслужений художник України, викладач циклової комісії декоративно-прикладного мистецтва Комунального вищого навчального закладу «Тульчинський коледж культури». Впродовж десяти років завдяки його ідейному авторству та безпосередньому творчому виконанню у Вінницькій області з’явилася низка нових історико-культурних об’єктів. Його живописні полотна, серії тематичних робіт, чеканки з міді, латуні, алюмінію, скульптурні форми, барельєфи та горельєфи стали візитівками районних та обласних краєзнавчих музеїв і будинків культури. Під оформлення музею в с.Четвертинівка Тростянецького району ним було виконано цілу низку портретів козацької старшини, картина надвеликого формату етнографічно-побутового стилю та розкрито історичний фрагмент Батозької  битви. По ескізам Григорія Зорика було створено меморіали загиблим воїнам в с.Кордешівка Вінницького р-ну, в с.Суворівка Тульчинського р-ну, пам’ятні знаки в м. Тульчин жертвам репресій і голокосту та знак Чорнобильської трагедії. Підготовлено низку тематичних картин в залі наукової ради Академії Сухопутних військ Міністерства оборони України. Музей Києво-Могилянської академії отримав 11 портретів видатних діячів академії – 2015 р. Світ побачив чимало книг та періодичних друкованих видань, оформлювачем яких був Г. Зорик. Це історично-художній альманах, присвячений м. Тульчину, рубрика в газеті «Поділля» -- пам’яті легендарного земляка, композитора М.Леонтовича, була створена серія графічних робіт до святкування 200-річчя Софіївського дендропарку в м. Умань. До 400-річчя м.Тульчина за проєктом художника було затверджено герб і прапор міста та герб Тульчинського району. З 1989 по 2019 рр. художником було проведено 26 персональних виставок у м. Тульчин (Вінницька обл.), м. Вінниці, м. Львові, м. Києві, м. Гавані (Куба), м. Варшаві (Польща), м. Габрово (Болгарія). Неодноразово автор брав участь у республіканських виставках. Твори художника сьогодні зберігаються у приватних колекціях України, Росії, Великобританії, Франції, Німеччини, Польщі, Сербії, Болгарії, Словенії, США та Куби. З 2015 року є членом Національної спілки художників України. 9 листопада 2016 року – присвоєно Почесне звання «Заслужений художник України» (посвідчення ПЗ № 012964). У 2019 році відбулися персональні виставки тематичного живопису: «Подільські вельможі» під час проведення III Міжнародного фестивалю «Опера фест Тульчин», «Моя Україна» в Національному музеї імені Т.Г.Шевченка (м.Київ). Впродовж 2019 року написав більше 100 робіт, із них серії: «По Карпатах», «Тульчин Леонтович», «Тульчин Історичний», «Подільські краєвиди».

Управління культури і мистецтв ОДА

3.

Никитюк

Олександр Анатолійович

голова правління громадської організації «Лабораторія актуальної творчості». Художник, арт – менеджер, куратор мистецьких проєктів, організатор художнього творчого процесу. Діяльність: Організація художнього творчого процесу шляхом впровадження мистецьких фестивалів, симпозіумів, творчих акцій, пленерів та виставок (Міжнародний зимовий Фестиваль ленд-арту «Міфогенез» (2006-2019 рр.), Всеукраїнський конкурс у сфері сучасного візуального мистецтва ім. Н. Альтмана (2012-2019 рр.), щорічні проєкти cтінопису «Інтервенція» (2011-2016 рр.) та «VIN ART CITY» (2015-2019 рр.), «РЕ: ВІЗІЯ» (2012 – 2019 рр.), візуальна програма «AIR GOGOLFEST» (2018-2019 рр.)

- Автор статей опублікованих в мистецьких виданнях «Галерея», «Образотворче мистецтво», «АРТ-ЮКРЕЙН» та «Українське мистецтво».

- Як художник працює у жанрах: станковий живопис, графіка, колаж, інсталяція, мистецтво довкілля, перформанс.

Учасник мистецьких проєктів  в Україні: «Весняний Вітер» (Київ), Могриця «Простір покордоння» (Сумська обл.), «Трипільське коло», «Хортиця» (Запоріжжя), «Міфогенез» (Вінниця) ленд – арт програма фестивалю «ФОРТМІСІЯ» (Львівська обл.),  ленд – арт програма фестивалю «ФранкоФест» (с. Нагуєвичи), ленд – арт програма фестивалю «ГОГОЛЬФЕСТ», ленд – арт програма фестивалю «Атрт - Поле» («Шешори»), ленд – арт програма фестивалю «Східні ворота» (Бахчисарай, Крим), «Карпатський простір» (Івано Франківськ). За кордоном: «MITHOGENESIS 2» (м. Мрагово, Польща), «Zverzinetc» (Польща), «Leikos» (Литва, Вільнюс) IPAF ( ПАР, Кейптаун).

Активно впроваджує, як групові так і персональні творчі експозиційні проєкти.

Вінницька міська рада

 

Номінація «Самоврядець року» - 2

 

1.

Фурман

Галина Василівна

Бережанський сільський голова, Калинівський район, на посаді з 2010 року. За ініціативи Фурман Г.В у селі створені обслуговуючі кооперативи «Подільський водограй»,  громадська організація «Нова Бережанська громада», комунальна установа «Пан господар». За час каденції сільського голови у селі відбулися позитивні зміни, зокрема будівництво водогону; капітальний ремонт об’єктів інфраструктури: будинку культури, амбулаторії, школи; будівництво-реконструкція дитячого садка «Казка»; капітальні роботи з благоустрою сільських територій; монтування вуличного освітлення та облаштування спортивно-ігрових зон. Завдяки перемогам громади у конкурсах проєктів розвитку, у селі реалізовано 23 проєкти, у тому числі 6 міжнародних. Варто зауважити, що завдяки Галині Василівні, було ініційовано створення прапора та герба Бережан, затверджено символіку у Всеукраїнському геральдичному товаристві. Засновано аматорський народний вокальний ансамбль «Берегиня». Фурман Г.В., неодноразово була нагороджена грамотами, сертифікатами та дипломами за вагомий внесок у розвиток села.

Калинівська районна рада

2.

Яблонський

Павло Васильович

секретар Вінницької міської ради 7-го скликання (2015- по теперішній час), протягом 2010-2015 років був депутатом Вінницької міської ради 6-го скликання, очолював постійну комісію міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг. За період перебування на посаді секретаря міської ради йому вдалося консолідувати колектив, налаштувати депутатський корпус на конструктивну роботу. Так, за його сприяння, у 2017 році Вінницька міська рада ухвалила рішення «Про приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад». Депутати міської ради брали участь у розробці Кодексу етики депутатів Вінницької міської ради, Положень про громадську експертизу в місті Вінниці, громадські слухання, місцеві ініціативи, Концепції інтегрованого розвитку «Вінниця – 2030», тощо. Місцеві обранці постійно залучаються до організаційних робіт у реалізації соціально-культурних проєктів інститутів громадянського суспільства. Результат злагодженої роботи депутатського корпусу регулярно оцінюють як самі вінничани, так і автори рейтингів привабливості українських міст. З 2015 року Вінниця входить до трійки кращих, а за деякими параметрами є кращим містом в Україні.

Вінницька міська рада

 

Номінація «Лідер медичної галузі року» - 4

 

1.

Барабаш

Михайло Васильович 

головний лікар КНП «Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги».

У серпні 2019 року Хмільницькою районною радою визнаний «Людиною року медичної медичної галузі».

Відзначений дипломом Міністерства соціальної політики за участь у конкурсі «Кращий роботодавець з питань сприяння реінтеграції батьків на ринок праці».

Неодноразово нагоджувався почесними грамотами управління та департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА.

Хмільницька РДА

2.

Кілєвой

Ігор Віталійович

лікар з медицини невідкладних станів відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги.

Лікар, спеціалізація з діагностики, першої допомоги при невідкладних станах в реанімації хворих (1982р.), лікар анестезіолог-реаніматолог (1984р.), лікар-терапевт (1991 р.) лікар з медицини невідкладних станів (1997 р.).

За результатами атестації присвоєно вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю «Медицина невідкладних станів» (від 20.02.2018р.), підтверджену рішенням атестаційної комісії Управління охорони здоров’я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації від 18.12.2012 р. та рішенням атестаційної комісії Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної адміністрації від 20.03.2018.

За час роботи Кілєвой І.В. виявив себе високопрофесійним, кваліфікованим, грамотним, відповідальним фахівцем, який добросовісно виконує свої посадові обов’язки. Постійно працює над підвищенням професійного рівня та систематично бере участь в роботі науково-практичних конференцій, семінарів та тренінгів з медицини.

Неодноразово був нагороджений Грамотами адміністрації та профспілкового комітету лікарів.

Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування

3.

Приймак

Валерій Миколайович

головний лікар комунального некомерційного підприємства «Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Під керівництвом Приймака В.М. комунальне некомерційне підприємство «Тиврівський районний цент первинної медико-санітарної допомоги» увійшло до переліку успішних у своїй сфері діяльності. Про міцні позиції підприємства свідчать підсумки щорічного загальнодержавного рейтингового аналізу. Дослідження проводилося в 2019 році серед 315794 українських підприємств за основними показниками фінансово-господарської діяльності Національним бізнес-рейтингом України. За результатами проведеного аналізу комунальне некомерційне підприємство «Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» нагороджено званням «Лідер галузі 2019», а Приймака В.М. за управлінську ефективність, раціональне стратегічне планування, системний підхід у досягненні цілей підприємства нагороджено званням «Керівник року». Валерій Миколайович, неодноразово нагороджений Почесними грамотами обласного та районного рівня.

Тиврівська РДА та районна рада

4.

Присяжнюк Володимир Петрович

директор КНП «Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини». Присяжнюк Володимир Петрович розпочав свою лікарську трудову діяльність у 1999 році  лікарем – інтерном з акушерства і гінекології Вінницького клінічного полового будинку №2. З 2006 року переведений на посаду завідуючого акушерсько - обсерваційного відділення Вінницького міського клінічного полового будинку №2. З лютого 2011 року працює на посаді головного лікаря міської лікарні  «Центр матері та дитини». В 2009 році захистив дисертацію і отримав ступінь кандидата медичних наук. Автор та співавтор 6 опублікованих наукових праць, За матеріалами дисертації отримав патент на корисну модель «Спосіб прогнозування перинатальних втрат при затримці росту плода», є співавтором винаходу «Спосіб хірургічної зупинки післяпологової кровотечі під час операції кесаревого розтину». В 2017 році отримано патент на даний винахід. Завдяки організаторським здібностям, вмінню виважено приймати рішення, виділяючи головне, Присяжнюк В.П. зумів підтримати і підняти рейтинг лікарні як закладу, де надається спеціалізована  медична допомога висококваліфікованими кадрами, де розвивається і підтримується новітнє із світової медичної практики, де постійно розвивається інфраструктура. Розумна ініціатива, наполегливість у досягненні мети дозволила головному лікареві залучитись підтримкою як міської влади, так і бізнесу Вінниці. Невпізнанно змінились стаціонарні відділення молодшого дитинства, патології новонароджених, відділення гінекології, операційні блоки пологового відділення. Світлими коридорами, теплою атмосферою зустрічають пацієнтів жіноча консультація, приймальні відділення. Централізоване стерилізаційне відділення працює на умовах аутсорсингу для медичних закладів міста. Продовжується впровадження енергозберігаючих заходів – термомодернізація будівлі пологового будинку, заміна вікон, системи опалення та водопостачання. Поступово облаштовується  територія лікарні.Прогресивність в поглядах, стратегічне мислення, бажання рухатись вперед, високий фаховий рівень головного лікаря заряджає на позитив насамперед, лікарів, які  не обмежені у можливостях навчатись, пізнавати нове і втілювати це у закладі. Практика проведення малоінвазивнихвтручань, епідуральне знеболення, консультування акушером-гінекологом-ендокринолого-мамологом, проведення мамографії, пренатальний скринінг – це лише декілька штрихів напрямків медичної допомоги в лікарні.

Вінницька міська рада

 

Номінація «Аграрій року» - 3

 

1.

Русін

Петро Васильович

голова СФГ «Русіна П.В.». Завдяки високому професіоналізмі, знанням, великому досвіду, суворому дотриманню технологій, було досягнуто високих результатів навіть за несприятливих погодних умов засушливого літа. У 2019 році зернові культури вирощували на площі 146 га. Згідно з виробничою програмою, урожайність склала: озимої пшениці – 46 ц/га, гороху – 48 ц/га, кукурудзи – 80 ц/га, соняшнику – 41,8 ц/га, озимого ріпаку – 31,4 ц/га. У своїй фермерській діяльності постійно досягає високих врожаїв сільськогосподарських культур, показав себе сумлінним, висококваліфікованим спеціалістом, хорошим організатором. Петро Васильович – людина активної життєвої позиції. Зокрема, у   2019 році у взаємодії з сільською радою та місцевими фермерами було проведено ямковий ремонт сільської дороги с. Андріяшівка, благоустрій сіл Кісниця, Голубече, Андріяшівка. Також впродовж року надавалася благодійна допомога жителям району, родинам, воїнам, які перебували в зоні АТО.

Крижопільська РДА та районна рада.

2.

Сауляк

Світлана Миколаївна

голова фермерського господарства «Благо СМС». За період роботи на даній посаді Сауляк С.М. зарекомендувала себе висококваліфікованим спеціалістом сільськогосподарського виробництва, енергійним, вимогливим і досвідченим керівником з великими організаторськими здібностями. На даний час фермерське господарство «Благо СМС» орендує 600 га землі. В господарстві вирощують зернові, технічні та кормові культури. У 2019 році зібрано зернових культур більше ніж в середньому по фермерських господарствах району на 10 ц./га. – 75ц./га., соняшнику більше на 8 ц./га. – 36 ц./га., сої на 54 ц./га. – 29,4 ц./га. В 2019 році ранніх зернових зібрано по 67 ц./га., соняшнику на 35 ц./га. Також господарство займається розвитком тваринництва. В Господарстві утримується 106 гол. ВРХ, в т.ч. -  47 гол. корів. З року в рік в господарстві збільшується ріст виробництва по всіх видах сільськогосподарської продукції. За сумлінну працю та активну життєву позицію Сауляк С.М. неодноразово  відзначається Почесними грамотами та Подяками районної державної адміністрації. Світлана Миколаївна має високий рівень фахової підготовки, практичний досвід керівної роботи та організаторські здібності. Користується заслуженим авторитетом серед односельчан, господарського активу області та населення, чуйна до потреб та запитів працівників колективу, жителів району. Сауляк С.М. займається благодійництвом, постійно приділяє увагу розвитку сільськогосподарського виробництва.

Піщанська РДА

3.

Телеватюк

Богдан Іванович

голова ФГ «Агро-Сад» Могилів-Подільського району. Піклується про впровадження передових технологій, високоврожайних сортів вирощуваних культур. З року в рік на полях вирощуються високі врожаї зернових  та технічних культур. В 2018 році  – за даними Всеукраїнського галузево-аналітичного центру ФГ «Агро-Сад»  здобуло право першості в галузі та відмінну динаміку розвитку підприємств згідно КВЕД 01.11 «Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур» та визнано - «Компанія року»,  а Телеватюк Богдан - «Керівник року 2018».  В 2019 році – обласна державна адміністрація нагородила колектив ФГ «Агро-Сад» Дипломом в номінації «Краще підприємство в зерновиробництві», а Телеватюка Богдана - Почесною грамотою. Господарство постійно робить посильний внесок в розвиток територіальної громади, є одним з найвагоміших спонсорів села Озаринці.

Департамент агропромислового  розвитку, екології та природних ресурсів ОДА, Могилів-Подільська РДА

 

Номінація « Соціальний працівник року» - 4

 

1.

Бачинська Галина Сергіївна

директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Вінниці. Бачинська Галина Сергіївна зарекомендувала себе як ініціативна, комунікабельна, цілеспрямована, відповідальна керівниця установи. Внесла вагомий внесок у розвиток Територіального центру, розширення спектру та поліпшення якості надання соціальних послуг, організацію активного дозвілля, встановлення національного рекорду - «Найбільше яйце-писанка», реалізацію соціальних проєктів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю – «Мотанка твориться тендітними руками», «Пенсія - не привід сумувати вдома разом до навчання та відпочинку», «Активне дозвілля». З метою привернення уваги до проблем осіб похилого віку та підвищення їх соціальної активності організовує благодійні акції та заходи (фестивалі, тренінги, майстер-класи, конкурси). Підвищує свою кваліфікацію приймаючи участь в міжнародних і обласних форумах та впроваджує отримані знання в роботу установи. За сумлінну працю та професіоналізм, особистий внесок у розв’язання проблем соціального захисту населення відзначена грамотами та подяками Верховної Ради України, Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради, виконавчого комітету Вінницької міської ради.

Вінницька міська рада

2.

Матвійчук

Василь Григорович

директор КУ «Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Козятинського району Вінницької області Козятинської районної ради». За час роботи зробив великий внесок у розвиток соціального обслуговування одиноких громадян району та медико-соціального обслуговування району. Було проведено велику роботу щодо отримання ліцензії на проведення медичної практики закладів системи соціального захисту населення для постійного або тимчасового проживання с. Самгородок та с. Махнівка. Колектив територіально центру був неодноразово нагороджений грамотами, подяками на  фестивалях, форумах, конкурсах. В 2019 році за сприяння Матвійчука В.Г. було закуплено автомобілі обладнані для перевезення осіб з інвалідністю, за рахунок коштів Державного бюджету. Всеукраїнська профспілка працівників ДФС за активну громадську позицію та сприяння діяльності Всеукраїнської профспілки працівників органів ДФС нагородила 2019р. подякою Матвійчука В.Г.

Козятинська РДА

3.

Мордюк

Наталія Станіславівна

директор КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Гайсинського району. Наталія Станіславівна, вміло та якісно організовує господарську та адміністративну діяльність територіального центру. Однією із головних цілей роботи територіального центру – є забезпечення допомоги людям похилого віку, інвалідам у підтримці звичних обов’язків, функцій видів діяльності та стосунків з оточуючими людьми. Наталія Станіславівна вважає, що таку категорію громадян не повинні сприймати як «утриманців». Слід створити такі умови при яких підопічні можуть бути суспільно корисними, щоб за нових життєвих обставин людина залишалася корисною та потрібною. Це вона з колективом і намагається досягти. Впродовж 2019 року була переможцем в номінації «Кращий керівник закладу» та нагороджена грамотою за сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальність, почуття обов’язку, служіння обраній справі за що також була занесена на районну дошку пошани.

Гайсинська районна рада

4.

Слободяник

Ольга Григорівна

заступник директора – начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Протягом 2019 року Слободяник О.Г. здійснювалася координація діяльності 4-х мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, які створено на базі Вінницького обласного, Барського, Гайсинського та Могилів-Подільського районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках проєкту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні». Послугами охоплено 8 районів та місто Могилів-Подільський. Протягом роботи мобільних громад надано допомогу більше 3750 особам, які постраждали від домашнього насильства, в т.ч. влаштовано 29 жінок з 50 дітьми до притулку. Завдяки сприянню Ольги Григорівни, було здійснено 1329 виїздів до населених пунктів, у рамках проведено 643 тематичних групових заходів. А також у 2019 році вперше у діяльність системи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді впроваджено надання спеціалізованих соціальних послуг та відпрацьовано механізм ефективної взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства.

Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 

Номінація «Торгівельна марка року» - 3

 

1.

Векірчик

Іван Іванович

директор товариства з обмеженою відповідальністю «НЕСС Естейт». KNESS – українська група компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проєкти традиційної і відновлюваної енергетики. ТОВ «ПОДІЛЬСЬКИЙ ЕНЕРГОКОНСАЛТИНГ» - на ринку енергоінжинірингових послуг України з 2009 року. З моменту заснування компанія здійснює проєктування та будівництво об’єктів енергетики для електроенергетичних компаній і промислових підприємств, об’єктів розподільчих мереж національного та регіонального значення напругою від 10 кВ до 750 кВ. З 2012 року ключовий вектор діяльності – комплексна реалізація проєктів сонячної енергетики: проєктування та будівництво промислових сонячних електростанцій. з 2016 року  EPC-контрактор у сфері сонячної енергетики. ТОВ «KNESS PV» - завод з виробництва сонячних панелей у Вінниці, I черга запущена у лютому 2019 року. Її річна потужність виробництва складає 200 МВт, площа виробничих потужностей 6600 м2, загальний розмір інвестицій становить 5 млн євро.  Завод виробляє сонячні панелі для побутових, комерційних та промислових сонячних електростанцій номінальною потужністю від 270 до 370 Вт згідно з найвищими технологічними вимогами сучасних виробників. На заводі встановлено найсучасніше обладнання для виготовлення сонячних панелей, що буде актуальним багато років. Виробнича лінія розроблялася у одному із національних інститутів Китаю, який на сьогодні є центром та рушієм розвитку сонячних технологій в світі. Усі характеристики панелей відповідають найвищим світовим вимогам, що робить можливим реалізувати продукцію KNESS PV і за межами країни.

Вінницька міська рада

2.

Істратов

Віталій Володимирович

директора ТОВ «Villa Milk». Компанія «Villa Milk» не має аналогів на теренах Вінниччини. Вона має завершений цикл виробництва – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виготовлення високоякісного кінцевого продукту споживання. Молокопереробний комплекс «Villa Milk» виріс на базі господарства ТОВ «Україна – О» і був введений в експлуатацію у лютому 2019 року. При його проєктуванні та будівництві були враховані всі вимоги міжнародних стандартів в сфері якості та безпеки харчових продуктів. Від початку роботи і до кінця 2019 року ТОВ «Villa Milk» було реалізовано продукції на суму 3339,6 тис. грн. Завдяки новому заводу, вдалося працевлаштувати 16 осіб, переважна більшість яких з числа місцевого населення. Усі процеси на виробництві повністю автоматизовані. Сучасний фермерський комплекс європейського зразка забезпечений обладнанням, яке дозволяє безконтактно здійснювати збір молока і постачати на переробку сировину найвищої якості. Зараз компанія «Villa Milk» завершує будівництво роботизованого фермерського комплексу, який дозволить мінімізувати людський фактор у виробництві молока, а відтак покращити якість сировини. Нова ферма буде оснащена роботизованою системою компанії «ДеЛаваль» VMS™ V300. Вона не має аналогів не те, що в Україні, а й на пострадянському просторі. На повну потужність роботизована ферма запрацює вже навесні 2020 року. Наразі готовність до експлуатації складає  90 %.

Відзнаки та нагороди:

-        ДИПЛОМ Вінницької облдержадміністрації за перемогу у Регіональному конкурсі «Краща торгова марка Поділля» у номінації «Відкриття року» (нагороджено ТОВ «Villa Milk», 2019 р.);

-        ДИПЛОМ лауреата XVІ Міжрегіонального конкурсу «Бізнес-еліта Поділля» у номінації «Якість» (нагороджено ТОВ «Villa Milk»,2019 р.).

Чечельницька РДА та районна рада

3.

Семенюк

Любов Артемівна

голова правління ПрAT «Вінницька харчосмакова фабрика».

Стаж роботи в галузі - 42 роки. Збільшення обсягів виготовлення продукції у 20 разів з початку роботи на посаді голови правління ПрАТ "Вінницька харчосмакова фабрика". Отримання гранту за програмою USAID на розвиток виробництва та збільшення обсягів переробки сільськогосподарської продукції. Обрання людиною року за міжнародною програмою "Meet the woman filling the gender gap in agriculture" за кейсом компанії Chemonics (https://farmingfirst.org/gender-gap).

Державні нагороди: Трудова відзнака "Знак пошани" Міністерства аграрної політики України, Почесна грамота Кабінету міністрів України.

ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» розпочала свою діяльність з 1999 року. Підприємство щорічно нарощує обсяги виробництва, своєчасно й у повному обсязі сплачує податки та обов'язкові платежі. Продукція постачається майже у всі регіони України і присутня у всіх національних торгівельних мережах. У 2018 році підприємство розпочало експортувати продукцію на нові ринки: Німеччини, Республіки Білорусь, Чехії, Африканських республік, ці країни, вперше отримали нашу продукцію. Об'єми експорту 2019 р. збільшилися в 4 рази, на суму 12 млн.грн. За підсумками діяльності в 2019 р. підприємством збільшено обсяги товарної продукції на суму 153,6 млн. грн., що більше на 30% проти 2018р. В 2019р. в порівнянні з 2018р. збільшено випуск хрону столового на 369 тн., гірчиці російської - 397 тн., квасу хлібного та б/а напоїв - 31 тн., круп'яних виробів на 70 тн. У 2019р. підприємство стало першим в Україні виробником органічних хрону та гірчиці під зареєстрованою торговою маркою 02 Only Organic, сертифікованих за стандартом UA-BIO-108, що є еквівалентним до регламенту ЄС №834/2007, 889/2008 щодо виробництва та обігу органічної продукції. В 2019 році підприємство інвестувало власні кошти на розвиток підприємства в сумі 7,8 млн. грн. Також в 2019 р. підприємство отримало відзнаку «Краща торгова марка Поділля» у номінації «Екологічність та натуральність».

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА

  Номінація «Підприємець року» - 4

1.

Гнатовський Ігор Вікторович

директор та власник ІТ-компанії «LetyShops». Гнатовський Ігор Вікторович з 01.06.2016 - зараз - директор ТОВ «Летішопс Україна». З 25.08.2011 – 19.10.2015 - Приватний Підприємець (діяльність - видання програмного забезпечення; комп'ютерне програмування, обробка даних, розміщення інформації на веб-вузлах; посередництво в рекламу в засобах масової інформації). ТОВ "Летішопс Україна" налічує 176 працівників різного фахового спрямування та рівнів кваліфікації.

Станом на 24.12.2019 року ІТ-компанії «LetyShops» було нараховано і сплачено податків із заробітної плати загальною сумою 26 516 026 грн 39 коп. (двадцять шість мільйонів п'ятсот шістнадцять тисяч двадцять шість грн. 39 коп.). Податок на доходи фізичних осіб - 12 542 028 грн. 05 коп. Військовий збір - 1 045 169 грн. 10 коп. Єдиний соціальний внесок - 12 928 829 грн. 24 коп. Середня заробітна плата по підприємству за 11 місяців 2019 року складає 32 310 грн. 72 коп. (тридцять дві тисячі триста десять грн. 72 коп.).

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА

2.

Присяжнюк

Тарас Миколайович

директор ТОВ «Поділля-залізобетон». Підприємство є одним із найбільших виробників залізобетонних конструкцій на ринку промислового та житлового будівництва Вінницького регіону. Сьогодні на підприємстві працюють близько 200 чоловік і випускається понад 500 видів бетонних та залізобетонних виробів. Виробничі потужності та ефективна організаційно-управлінська структура заводу дозволяють вчасно реагувати на зростання попиту на динамічно зростаючому ринку житлового та промислового будівництва. Підприємство має власний кар’єр гранітної продукції неподалік м.Вінниця (Малинівське родовище гранітів). На здійснення відповідних видів діяльності ТОВ «Поділля-залізобетон» має сертифікати відповідності «УкрСЕПРО». Продукція підприємства виготовляється з екологічно чистих матеріалів, які перевіряються в атестованій виробничо-вимірювальній лабораторії. Виробничий процес дозволяє виготовляти вироби по індивідуальних кресленнях замовника. Так, для реконструкції набережної річки Пд. Бугу поруч з кондитерською фабрикою «Рошен» по кресленнях замовника було виготовлено індивідуальні східці для сидінь. Завод впроваджує альтернативне тверде паливо, за останній рік модернізовано заводську котельню по європейському досвіду. Котельня працює на нагріванні води і є технологічною складовою для приготування бетону в зимовий час. Альтернативне паливо - дрова, відходи деревини, брикети тирси і торфу. Підприємство повністю перейшло на гвинтові компресори фірми DALGAKIRAN, що дозволило економити до 35% електроенергії та рекупувати нагріте повітря.

Вінницька міська рада

3.

Телеватюк

Богдан Іванович

голова ФГ «Агро-Сад» Могилів-Подільського району. Піклується про впровадження передових технологій, високоврожайних сортів вирощуваних культур. З року в рік на полях вирощуються високі врожаї зернових  та технічних культур. В 2018 році  – за даними Всеукраїнського галузево-аналітичного центру ФГ «Агро-Сад»  здобуло право першості в галузі та відмінну динаміку розвитку підприємств згідно КВЕД 01.11 «Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур» та визнано - «Компанія року»,  а Телеватюк Богдан - «Керівник року 2018».  В 2019 році – обласна державна адміністрація нагородила колектив ФГ «Агро-Сад» Дипломом в номінації «Краще підприємство в зерновиробництві», а Телеватюка Богдана - Почесною грамотою. Господарство постійно робить посильний внесок в розвиток територіальної громади, є одним з найвагоміших спонсорів села Озаринці.

Могилів-Подільська РДА

4.

Юрчишин

Микола Васильович

директор Агропромислового науково-виробничого підприємства «Візит», депутат Вінницької обласної ради, Почесний громадянин міста Хмільника, заслужений працівник сільського господарства України. Поступовий розвиток підприємства забезпечив робочими місцями більш ніж тисячу жителів м. Хмільника, Хмільницького і Барського районів Вінницької області та Старосинявського району Хмельницької області. Ріст чисельності працівників АП НВП «Візит» станом на 01.12.2019 року становить -8,01%. Ріст обсягу виробництва -3,25%. За спонсорської допомоги братів Юрчишиних, щорічно до дня знань закупляються подарунки усім першокласникам міста; до новорічно-різдвяних свят діти у дитсадках, учні 1-4-х класів, діти-іваліди, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти загиблих учасників, продуктові набори отримують одинокі громадяни похилого віку (250осіб); учасники Великої Вітчизняної війни до Дня Перемоги.   За фінансової підтримки Юрчишина М.В. було проведено капітальний ремонт внутрішніх туалетів у СЗШ №2, кожна школа отримала в подарунок по комплекту парт, відремонтовано приміщення Хмільницької організації захисту та допомоги особам з інвалідністю «Спільний шлях». Надається допомога технікою при облаштуванні міського парку ім. Т.Г. Шевченка.  Забезпечено безкоштовну реабілітацію у санаторії «Радон» учасників бойових дій у зоні АТО (станом на 01.02.2019р. понад 1000 осіб.), а також  постійно надається допомога Збройним силам у зоні АТО.

Хмільницька міська рада

  Номінація «Промисловець року» - 3

1.

Омельченко

Володимир Афанасійович

директор філії «Жданівський цукровий завод»  ТОВ «Цукорагропром». Жданівський цукровий завод - один з найпотужніших виробників цукру Вінницького краю і стабільно входить у трійку провідних виробнику цукру України. Попри несприятливі цьогорічні погодні умови для цукрової сировини, підприємству вдалося по максимуму використати та переробити наявні об’єми цукрового буряку, при цьому зменшити виробничі затрати та вкотре підвищитиякісні показники продукції, а саме:

-          було  перероблено лише 304 тис. тон цукрових буряків,

-          а вироблено 47185 тон цукру, що є рекордним виходом цукру за останні роки.

-          за рахунок модернізації цьогорічна потужність виробництва була збільшена до 4100 т сировини за добу.

Також було покращено всі виробничі показники, а саме:

- використання енергоносіїв було знижено на 3-5%

- зменшено використання вугілля та вапнякового каменю.

- коефіцієнт виробництва цукру  було покращено майже на дві одиниці, який цьогоріч склав 86,1%. При цьому вихід цукру склав 15,53, що є дуже гарним показником.

За високі досягнення в роботі колектив філії «Жданівський цукровий завод» та її керівник неодноразово відзначені на всеукраїнському та регіональному рівнях. Підприємство є переможцем Національного конкурсу «100 кращих товарів України» та регіонального конкурсу «Краща торгова марка Поділля», отримували номінації «Благодійник року» «Благодійність у освіті»впродовж останніх років.

Хмільницька РДА, філія «Жданівський цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром»

2.

Сопрунов Андрій Вікторович

директор з виробництва фірми «Люстдорф» у формі товариства з обмеженою відповідальністю. На сьогодні штат компанії «Люстдорф» налічує понад 1800 висококваліфікованих та досвідчених спеціалістів. У 2019 році середньомісячна заробітна плата склала 13,5 тис. грн. Наша продукція виготовляється з молочної сировини екстра, вищого та першого ґатунку. Підприємству її постачають 50 найкращих фермерських господарств Вінницької, Хмельницької, Житомирської, Черкаської та Полтавської областей. На кожному етапі виробництва молочної продукції здійснюється суворий професійний контроль її якості та споживчих характеристик.

За 9 місяців 2019 року підприємством закуплено та перероблено 105 тис. тоннмолокосировини на загальну суму 1 140 млн.грн. З цієї сировини ми виготовляємо понад 100 найменувань молочної продукції під вісьма відомими та популярними торговими марками: «Селянське», «На здоров’я», «Бурьонка», «Смачно шеф», «Весела бурьонка», «DespicableMe», «Мяумілк», «ІдеальНемолоко». У 2019 році щомісячно підприємством виготовляється понад 270 тонн масла, 7800 тонн молока, 770 тонн вершків, 1500 тонн кисломолочної продукції. Чистий дохід від реалізації за 9 місяців 2019 року склав 2 512 млн.грн, що на 20% перевищив показник минулого року. Підприємство постійно дбає за оновлення та розширення виробничих потужностей. Тільки в цьому році інвестиції склали більше 300 млн. грн. Очищення промислових стічних вод – надактуальна на сьогоднішній день тема. Компанія «Люстдорф» першою серед молочних підприємств створила очисні споруди поряд з підприємством в м. Іллінці, Вінницької області. Ці станції можуть за добу очищати до двох мільйонів літрів води, що за обсягом можна порівняти з 5-ма наповненими шкільними басейнами. Компанія є основним бюджетоутворюючим підприємством Іллінецького району. За 9 місяців 2019 року до державного та місцевого бюджетів надійшло 173 млн. грн. податків і зборів. «Люстдорф» стрімко розширює географію діяльності, на сьогодні ми постачаємо продукцію до більше ніж 25-ти країн світу. Крім того, продукція «Люстдорф» сертифікована за стандартом «Халяль».

Сопрунов А.В. у 2015 році занесений на районну Дошку Пошани. В 2015 році отримав подяку від Іллінецької РДА.

В 2016 році отримав подяку від Іллінецької РДА.

В 2017 році – подяка  від Іллінецької міської Ради за фінансову допомогу у проведенні святкових заходів до Дня міста Іллінці.

В 2017 році нагороджений медаллю  Іллінецької міської Ради « За заслуги перед містом».

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА

3.

Чаленко

Дмитро Андрійович

голова правління приватного акціонерного товариства «Вінницький олійножировий комбінат». Підприємство є найбільшим в Україні за обсягами переробки сировини на одному майданчику. У 2013 році промислова група ViOil в рекордні терміни побудувала на території Вінницького ОЖК новий маслоекстракційний завод.  Завод повністю відмовився від використання природного газу, працює власна котельня на лушпинні соняшнику.

    Основні виробничі потужності ВОЖК на сьогоднішній день:

Ø Маслоекстракційний завод №1 по переробці насіння олійних культур з добовою потужністю переробки 1 000 тон насіння соняшнику або 600 тонн насіння ріпаку, або 550 тонн соєвих бобів;

Ø Маслоекстракційний завод №2 по переробці насіння олійних культур з добовою потужністю переробки 1 850 тонн насіння соняшнику або 1 350 тонн насіння ріпаку, або 1 100 тонн соєвих бобів;

Ø Гідрогенізаціонний завод з добовою потужністю виробництва 140 тонн жирів і 90 тонн рафінованої дезодорованої олії;

Ø Лінія по розливу в ПЕТ-тару з добовою потужністю розливу 30 тонн;

Ø Цех з виробництва м'яких маргаринів і фасованих жирів з добовою потужністю 60 тонн;

Ø Цех з виробництва гранульованої лузги (пеллет) потужністю 250 тонн на добу;

Ø Елеватор зберігання насіння потужністю 24 000 тон соняшника;

Ø Елеватор шроту потужністю 4 000 тонн;

Ø Резервуари для зберігання масла обсягом 11 250 тонн;

Ø Мастилозливна станція з потужністю затоки 3 000 тонн на добу залізниці цистернами або 1 400 тонн на добу флексі-контейнерами;

Ø Котельня загальною потужністю 35 тонн пари на годину.

Завод неодноразово отримував нагороди під час участі у виставковій діяльності та конкурсах:виставка «Краща торгова марка Поділля»

м.Вінниця, сертифікат переможець регіонального конкурсу «Краща торгова марка Поділля-2018», переможець номінації «Краще підприємство харчової та переробної  промисловості», Почесна грамота Вінницької ОДА тощо.

Вінницька міська рада

 Номінація «Роботодавець року» - 4

 

1.

Гапонова

Олена Володимирівна

заступник директора з фінансово-економічних питань ДП «Електричні системи». Працює на цій посаді з 2017 року. Підприємство є одним з найбільших підприємств у м.Вінниця, створено 1425 робочих місць. Поряд з цим підприємство продовжує розвиватись, здійснює подальший ремонт та реконструкцію приміщень загальною площею понад 16 тис. м.кв., готується до запуску нових ліній виробництва. З допомогою міської влади організовано транспорт так, щоб людям було зручно добиратись до місця робити. Також є розвозка людей по навколишнім селам. У кожного працівника є кар’єрний ріст. На підприємстві створені комфортні умови праці: 21 градус тепла в цеху, вентиляція і кондиціонування в цеху, теплі роздягальні, гаряча вода, кулери з питною водою, спецодяг, повний соціальний пакет. У 2019 році підприємство доповнило соціальний пакет працівників новими пільгами. Відтак, з 1 жовтня 2019 року усім співробітникам доступне корпоративне медичне страхування, завдяки якому кожен працівник заводу має можливість отримати 50 тисяч гривень на захист власного здоров’я.   Середня зарплата працівників підприємства у 2019 році зросла від 8 995 до 10 099 грн, завдяки впровадженню на підприємстві додаткових щомісячних бонусів.

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА

2.

Коваленко Валентин Миколайович

керівник ПрАТ «Українська пивна компанія» (UBC group). UBC Group – український торговельно-промисловий холдинг, світовий лідер, працюючий у галузі холодильної техніки та промо-продуктів. Компанія працює понад 20 років та постачає продукцію у 120 країн світу. Серед її клієнтів є такі відомі торгові марки, як Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestlé. У 2018 році в рамках масштабного інвестиційного проєкту в м.Вінниця завершено будівництво та введено в експлуатацію І-у чергу заводу з виробництва холодильного обладнання ТОВ «Грін Кул». Це перше підприємство, розміщене на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Планова виробнича потужність першої черги заводу – 60 тис шт/рік (400 млн грн/рік). Після реалізації ІІ черги – 700 млн. грн/рік та створення 1000 нових робочих місць. У 2018 році розпочато випуск холодильників зі скляними дверима та ларів для морозива; працевлаштовані понад 250 осіб, набір персоналу триває. Загальна вартість інвестиційного проєкту – 15 млн. дол. США, на першому етапі будівництва освоєно 7 млн. дол. США (станом на 01 червня 2018 року). На конкурсних засадах обрано керуючу компанію індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування» – ТОВ «Промислова-інвестиційна компанія». Пріоритетним завданням на 2020 рік є будівництво ІІ-ї черги заводу, нарощення поставок обладнання, збільшення загальної чисельності працюючих загалом до 2000 осіб.

Вінницька міська рада

3.

Мудрий

Олександр Іванович

начальник Медичного реабілітаційного центру МВС України «Південний Буг», заслужений лікар України. Медичний реабілітаційний центр МВС України під керівництвом Мудрого О.І за 16 років став одним із найкращих санітарно-курортних закладів України з високопрофесійними та досвідченими медичними кадрами, сучасним медичним устаткуванням. Генеральна дирекція Всеукраїнського науково-дослідного центру ефективно управління спільно з Радою експертів Міжнародної програми «Лідер XXI століття» прийняв рішення про нагородження установи Національним дипломом «Краще підприємство 2019 року», а особисто керівник - Мудрий О.І. нагороджений орденом та званням «Лідер України». У вересні 2019 року медичний реабілітаційний центр МВС України «Південний Буг» (начальник Мудрий О.І.) – нагороджений Почесною грамотою Вінницької обласної держадміністрації та обласної ради, як переможець конкурсу «Підприємство лідер на ринку праці Вінниччини». У 2019 році в порівнянні з минулим рокам середньооблікова чисельність штатних правників підприємства зросла на 28 одиниць.

Хмільницька міська рада

4.

ТІЩЕНКО

Олександр Павлович

 

 

директор Державного підприємства «Електричні мережі». За час керівництва Тіщенка О.П. підприємство стало одним з найбільших підприємств у м.Вінниця, створено 1425 робочих місць. Поряд з цим підприємство продовжує розвиватись, здійснює подальший ремонт та реконструкцію приміщень загальною площею понад 16 тис. м.кв., готується до запуску нових ліній виробництва. З допомогою міської влади Тіщенко О.П. організував транспорт так, щоб людям було зручно добиратись до місця робити. Також є розвозка людей по навколишнім селам. У кожного працівника є кар’єрний ріст. На підприємстві створені комфортні умови праці: 21 градус тепла в цеху, вентиляція і кондиціонування в цеху, теплі роздягальні, гаряча вода, кулери з питною водою, спецодяг, повний соціальний пакет. У 2019 році підприємство доповнило соціальний пакет працівників новими пільгами. Відтак, з 1 жовтня 2019 року усім співробітникам доступне корпоративне медичне страхування, завдяки якому кожен працівник заводу має можливість отримати 50 тисяч гривень на захист власного здоров’я.   Середня зарплата працівників підприємства у 2019 році зросла від 8 995 до 10 099 грн, завдяки впровадженню на підприємстві додаткових щомісячних бонусів.

Державне підприємство «Електричні системи»

  Номінація «Спортсмен року» - 12

1.

Вакуленко

Максим Вадимович

майстер спорту з автомодельного спорту, учень 8 класу НВК «Школа-гімназія № 2 м.Іллінці». У 2019 році взяв участь у Чемпіонаті України з шосейних перегонів в м. Миколаїв, де посів II місце;  Першому етапі Кубку України з автомодельного спорту, радіокеровані моделі, шосейні перегони , III ранг м. Одеса – I місце в класі моделей ТС-10 Std, II місце в класі моделей РЦБ та III місце в класі моделей Ф1; Другий етап Кубку України з автомодельного спорту, радіокеровані моделі, шосейна перегони, III ранг м. Одеса - II місце; Третьому етапі Кубку України (м. Харків) – I місце (ТС-10 Std) та III місце (РЦБ). За результатами трьох етапів Кубку України з автомодельного спорту, радіокеровані моделі, шосейні перегони, III ранг став володарем Кубку України з шосейних перегонів 2019 року в класі моделей ТС-10 Std та срібним призером Кубку України в класі моделей РЦБ. Зайняв I місце, у Кубку України з автомодельного спорту серед учнівської молоді; у Чемпіонаті України присвяченого 28-й річниці незалежності України – II місце(ДТМ 10 СТ) та I місце (РЦБ); Kharkiv RC Extreme Challenge м. Харків –  Iмісце(ТС-10) та III місце (РЦБ); в обласних змаганнях м. Вінниці Вакуленко М.В. зайняв I місце. За результатами змагань посів перше місце в рейтингу пілотів України за 2019 рік.

Центр дитячої та юнацької творчості Іллінецької міської ОТГ

2.

Давиденко Петро Олексійович

8-кратний чемпіон України, 3-кратний володар кубка України з боротьби самбо; Майстер спорту України Міжнародного класу з боротьби самбо; Майстер спорту України з універсального бою. Інструктор зі спорту II категорії з неолімпійських видів спорту спортивного клубу  Національної гвардії України.

2018 рік:

березень-1 місце у Кубку України з бойового самбо; 

26.06. –    2 місце у Чемпіонаті України з бойового самбо (м.Чернівці);

22.12.-     1 місце у  Чемпіонаті Україниз бойового самбо (м.Київ).

2019 рік:

22.02.-     3 місце у  етапі Кубку світу  серед чоловіків на призи президента Білорусії (м.Мінск, Білорусь);

14.03.-     1 місце у Кубку України (м.Луцьк);

19.05.-     2 місце у Чемпіонаті Європи (м. Хіхон,Іспанія);

14.09.    - 1 місце у  Кубку Європи серед чоловіків (Карлові Вари, Чехія);

7-10.11.- 3 місце на чемпіонаті світу (м. Сеул ,Корея).

 

Оратівська селищна рада Оратівського району

3.

Даниленко

Дмитро Ігорович

майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное. Багаторазовий призер чемпіонатів України, бронзовий призер чемпіонату Європи (2019 рік). Кандидат на участь у XXXII літніх Олімпійських іграх 2020 року у м. Токіо (Японія). Даниленко Д.І. у серпні 2019 року в чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное серед дорослих посів 10м. (К-1, 200м.); липень 2019р. – бронзовий призер чемпіонату Європи серед молоді (К-1, 200м., м. Рачіце, Чехія); червень 2019р. – чемпіон України з веслування на байдарках і каное.

Управління фізичної культури та спорту

4.

Денисюк

Олексій Ярославович

майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової, бронзовий призер XV Паралімпійських ігор 2016 року з кульової стрільби.

З 13 по 24 лютого 2019 року на Кубку світу з кульової стрільби в місті Аль-Айн (ОАЕ) Олексій Денисюк виборов бронзову нагороду у вправі Р3 (стрільба з малокаліберного пістолета на 25 метрів). Бронзова нагорода  на XV Паралімпійських іграх 2016 року у змішаній стрільбі з пістолета. 14 вересня 2016 року у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) відбулися змагання за програмою стрільби з пістолета Р4 в класі SH1. За результатами вправи Олексій набрав 160,8 балів. Олексій Денисюк також відзначився на Кубку світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, який пройшов в м. Аль-Айн (ОАЕ) у березні 2017 року. Там взяли участь 75 стрільців з 20 країн світу. Олексій Денисюк здобув одразу чотири нагороди. Вінничанин став чемпіоном у стрільбі з пневматичного пістолету на 10 метрів і з малокаліберного пістолету на 25 метрів. В обох цих видах програми він встановив світові рекорди. А у змаганнях зі стрільби з пневматичного швидкострільного пістолету на 10 метрів і з довільного пістолету на 50 метрів Олексій посів другі місця. Виборов золоту нагороду у Кубку світу з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, який проходив з 24 по 29 вересня 2018 року в м. Шатору (Франція). Олексій переміг у вправі  МП6- стрільба з малокаліберного пістолета на 50 метрів.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вінницька міська рада

5.

Дяченко

Оксана Олексіївна

майстер спорту України міжнародного класу з армспорту, переможниця бага­тьох Всеукраїнських турнірів, неодноразова володарка Кубку України, багато­разова призерка та чемпіонка Європи та світу.

Найвищі досягнення 2019 року.

-        ІІІ місце, права рука - чемпіонат України,

-        І місце, права рука - чемпіонат Європи (категорія «Mаster»),

-        ІІІ місце, ліва рука - чемпіонат Європи (категорія «Mаster»),

-        ІІІмісце, права рука - чемпіонат Європи (категорія «Senyor»),

-        І місце, права рука - чемпіонатсвіту (категорія «Mаster»),

-        ІІ місце, ліва рука - чемпіонатсвіту (категорія «Mаster»).

Бершадська РДА

6.

Коваль

Олександр Петрович

чемпіон світу зі спортивно-універсального бою, майстер спорту України з універсального бою.

На даний час є діючим спортсменом. Постійно виступає на чемпіонатах області, України, Європи та світу.

У 2018 році отримав звання майстер спорту України з Універсального бою.

У 2019 році отримав такі спортивні здобутки:

-       19-24.10.2019 року 1 місце на Чемпіонаті світу з універсального бою (розділ боротьба).

-       19-24.10.2019 року 1 місце на Чемпіонаті світу з універсального бою (розділ бойовий).

-       30.11.2019 року 1 місце у відкритій першості КЗ «Вінницька обласна комплексна ДСЮШ» з боротьби самбо (бойовий розділ).

-       30.11.2019 року 1 місце у відкритій першості КЗ «Вінницька обласна комплексна ДЮСШ» з боротьби самбо (спортивний розділ).

-       05-08.12.2019 року 2 місце у Чемпіонаті України з панкратіону.

-        05-08.12.2019 року 2 місце у Чемпіонаті України з грепплінгу.

-       05-08.12.2019 року 1 місце у Чемпіонаті України з панкратіону у розділі ФУЛ.

Шаргородська РДА

7.

Ліщишин

Віктор Володимирович

чемпіон України, у 2019 році здобув звання триразового Чемпіона Європи з гирьового спорту та дворазовий чемпіон світу у своїй віковій категорії (ветеранський спорт).

В 2019 році став триразовим Чемпіоном Європи, м. Афіни (Греція) та дворазовим Чемпіоном світу, м. Мельбурн (Австралія) з гирьового спорту;

В 2018 році став двохразовим Чемпіоном Європи, що проходить у м. Гадяч та трьохразовим Чемпіоном світу,       м. Бухара (Узбекистан);

В 2012 році вперше став Чемпіоном України з гирьового спорту, що проходив у м. Гадяч.

Гніванська міська рада

8.

Очеретний

Ростислав Русланович

члена спортивного клубу «Гепард», багаторазового призера обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з ММА та бойового самбо. Навчається у 7 класі Тульчинської загальноосвітньої школи №3 гімназії. В складі клубу був переможцем та призером міських, районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних спортивних змагань з різних бойових мистецтв, серед них: рукопашний бій, бойове самбо, козацький двобій та змішані єдиноборства ММА. В скрабничці нагород нараховується 80 нагород різного гатунку з них: 55-золотих, 16-срібних, 9-бронзових. Чемпіон Європи з бойового самбо в 2018 році (Чехія), трьохкратний чемпіон України зі змішаних єдиноборств ММА, член національної збірної команди зі змішаних єдиноборств, бронзовий призер Чемпіонату Світу з ММА в 2019 році(Італія).

Тульчинська РДА

9.

Слободян

Григорій Вікторович

начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Томашпільської РДА. Переможець обласної спартакіади об’єднаних територіальних громад із гирьового спорту 2018-2019 років, цьогорічний срібний призер Кубку України з легкої атлетики із бігу на 800 метрів та 5000 метрів. Нагороджувався відзнаками Національного Олімпійського комітету України, Грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, Всеукраїнських федерацій з рукопашного бою та хокею на траві, обласних федерацій футболу, гандболу, рукопашного бою, Грамотами управління фізичної культури та спорту обласної державної адмістрації, ФСГ «Колос», обласного центру «Спорт для всіх», Грамотами та Подяками районної державної адміністрації та районної ради.

Томашпільська РДА та районна рада

10.

Роздорожнюк

Олексій

Якович

дворазовий чемпіон України з рукопашного бою серед юнаків та юніорів 2018-2019 років, чемпіон області з кікбоксингу (2018р.), кандидат на участь у чемпіонаті Європи з рукопашного бою – 2020. Упродовж усіх років навчання хлопець активно та результативно займається спортом (волейбол, баскетбол, футбол) та досягнув високих результатів. У складі команд здобув перемоги районного та обласного рівня, за що нагороджений медалями, кубками та дипломами. Особливого успіху, Роздорожнюк О.Я, досягнув у секції рукопашного бою «Краб», у який він тренується із 2014 року і є переможцем багатьох змагань районного, обласного та Всеукраїнського рівня. Зокрема, у 2019 році зайняв I місце у Чемпіонаті України з рукопашного «легкий контакт» (м. Київ).

Крижопільська РДА та районна рада

11.

Швець

Антон Юрійович

майстер спорту України міжнародного класу з тхеквондо УОРА, член національної збірної команди України.

2014 рік – виборов 2 місце на чемпіонаті Європи в Туреччинні;

2015 рік – здобув 1 місце на чемпіонаті світу в Туреччині;

2016 рік – виборов 2 місце на відкритому чемпіонаті Африки (Єгипет) та 1 місце на чемпіонаті Європи у Варшаві (Польща);

2017 рік – виборов 2 місце на ч1емпіонаті світу у Лондоні (Великобританія), 1 місце на Всесвітніх іграх IWAS в Португалії та 1 місце на чемпіонаті Європи у Болгарії;

На даний час є лідером світового рейтингу в нозології К43 та ваговій категорії до 75кг.

Ладижинська міська рада

12.

Шевчук

Мар’яна Сергіївна

майстер спорту міжнародного класу України, чемпіонка та рекордсменка світу з пауерліфтингу.

Визнана кращою пауерліфтеркою світу 2018р. за версією Міжнародної федерації пауерліфтингу.

У лютому 2019р. на Кубку світу в Дубаї (ОАЕ) Мар’яна Сергіївна отримала золоту нагороду та встановила новий рекорд світу – підняла 131 кг.

У квітні 2019р. на Кубку світу в Єгері (Угорщина) зайняла 1 місце.

У червні 2019р. на чемпіонаті світу з пара-пауерліфтингу у столиці Казахстану Нур-Султан зайняла 1 місце та виборола ліцензію на право участі в 16-х літніх Паралімпійських іграх 2020р.

Хмільницька міська рада

 Номінація «Нова генерація року» - 4

1.

Бабіна

Катерина Володимирівна

директор КП «Вінницякартсервіс». Катерина Бабіна – учасник робочої групи при Міністерстві інфраструктури України із запровадження інноваційних технологій та проведення реформ міської інфраструктури. З 2018 року є постійним експертом у сфері інновацій в громадському транспорті Міжнародного форуму «CITY TRANS UKRAINE». Вона одна із людей, яким Україна завдячує можливістю удосконалення транспортних рішень й впровадження сучасних та зручних методів оплати проїзду, адже Катерина Володимирівна була у групі розробників Закону 1812-VIII, редакція від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті», який офіційно дозволив впровадження електронного квитка у громадському транспорті усіх міст країни. Ухвалення такого важливого для інфраструктури Закону дало можливість КП «Вінницякартсервіс», під керівництвом Катерини Володимирівни та за патронату Вінницької міської ради й Європейського банку реконструкції та розвитку, який вже не один рік поспіль сприяє впровадженню інфраструктурних проєктів у різних країнах світу, запровадити у громадському транспорті Вінниці безготівкову систему оплати проїзду, яка стала ще один важливим кроком в напрямку модернізації й осучаснення транспортної системи міста. Наслідуючи приклад провідних країн світу та Європи, під керівництвом, цієї розумної, талановитої жінки, для міста було обрано найсучасніше рішення: оплата як спеціальними Муніципальними картками, так і банківськими безконтактними картками будь-якого банку світу на всіх видах муніципального транспорту, найвищий ступінь захисту для Муніципальної картки вінничанина, яка слугує носієм електронного квитка, велика кількість продуктів на карті (можливість додавання 14 додаткових сервісів), відповідність системи міжнародному стандарту ISO 14443, підтримка технології NFC, яка дозволяє оплачувати за проїзд смартфоном через IPay, GooglePay, - кожен пристрій, встановлений на борту транспортної одиниці, має сертифікований рідер, який відповідає стандарту захисту даних PCI DSS.Наступним кроком є розширення мережі безконтактної оплати за проїзд у маршрутних таксі, а також впровадження автоматизованої системи відслідковування транспорту в режимі онлайн.

Така  комплексна, повноцінна система ще досі не впроваджувалась. Окрім того, Катерина Бабіна входить у робочу групи при Міністерстві інфраструктури України, тож працює не тільки над удосконаленням транспортної інфраструктури рідного міста, а сприяє її розвитку на території всієї країни.

Вінницька міська рада

2.

Квят

Софія Вікторівна

учениця 9 класу гімназії №1. Лідерка учнівського самоврядування, ініціаторська власного проєкту «Ні боулінгу». Переможниця міського конкурсу «Бюджет шкільних проєктів». Відмінниця навчання, відповідальна, принципова, кмітлива, творча, креативна. Щорічна стипендіатка Вінницького міського голови. Членкиня ради старшокласників Гімназії №1, заступник голови міської дитячої дорадчої ради, міський омбудсмен, учасниця міського історичного клубу «Покоління иА», членкиня міського правового клубу «Бумеранг», спікерка. Активна діячка учнівського самоврядування гімназії, активна громадська діячка серед учнівської молоді міста. Користується великим авторитетом серед учнівської молоді своєї гімназії та інших навчальних закладів міста.

З дитинства цікавиться історією України і світу та захистом прав дітей. Захоплюється мистецтвом - учениця Вінницької музичної школи №1, Народного хореографічного колективу народного танцю «Радість». Софія є ініціаторкою власного проєкту «Ні боулінгу», метою якого є попередження та протидія боулінгу серед однолітків за принципом спілкування «рівний-рівному». Проєкт ініційований і впроваджений власними силами підлітка вперше у м.Вінниці. В рамках свого проєкту Софія у 2018 році провела більше 50 зустрічей з підлітками різних шкіл міста в форматах «соціального театру», лекцій, бесід, індивідуальних бесід, опитувань, в тому числі й на запрошення самих учнів у свої ніколи, батьків, які зіштовхнулися з проблемою цькування їх дітей, а також безпосередньо вчителів шкіл. До своєї роботи дитина залучила органи юстиції, ювенільної поліції, громадські організації «Вісь» та ЮНІСЕФ. Є активною учасницею різних учнівських міських проєктів «Конкурс екологічних ініціатив», «Майстерня шкільних ініціатив», Міжнародної бізнес-школи інноваційної освіти Rainbow м.Вінниця, була спікеркою на відкритті міської фотовиставки «Стоп Шкільний Терор», спікерка низки тренінгів «16 днів проти насильства». Також займається волонтерською діяльністю. Є учасницею благодійної акції «Діти дітям», різноманітних акцій збору речей та коштів для АТО та дитячих будинків-інтернатів. Учасниця теле/радіо передач, володіє відмінним ораторським здібностями та уміннями зацікавити співрозмовника, слухача та вести діалог.

Гуманітарна гімназія №1 імені М.І.Пирогова Вінницької міської ради

3.

Коваль

Костянтин Олегович

завідувач кафедри інтеграції навчання з виробництвом Вінницького національного технічного університету. Член ради молодих учених при Міністерстві  освіти і науки України. Коваль К.О. веде активну наукову роботу, опублікував понад 100 наукових і навчально-методичних праць. Коваль К.О. захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю радіовимірювальні прилади. Під керівництвом Коваля К.О. динамічно розвивається співпраця університету з громадською організацією «Технічний скаутський рух IT-СКАУТС», у межах якої було успішно проведено технічний квест «IT-SCOUTS spring 2019», літні інженерні дитячі табори, «XAKATOH IT-SCOUTS за напрямом Smart City», «АI&OPEN DATA-HACKATHON VINNYTSIA 2019», проводяться гурти IT-СКАУТС для шкільної молоді за напрямками: робототехніка, веб-програмування, програмування мовою Python, веб-дизайн. У цих заходах взяло участь більше 500 учасників (школярів та студентів). З урахуванням інтересів членів громадської організації Коваль К.О. у 2019 р. був делегований та став членом Громадської ради при державному агентстві цифрового розвитку, нині - при Міністерстві цифрового розвитку України. Коваль К.О. активно займається розвитком інноваційної роботи ВНТУ, де очолює Стартап школу «Sikorsky Challenge 2019». Коваль К.О. на громадських засадах працює головою правління благодійної організації «Благодійний фонд сприяння розвитку ВНТУ». Костянтин Коваль проявив себе активним учасником у співпраці з комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр інновацій» при розробці та початку реалізації концепції розвитку інноваційно-технологічного парку «Кристал» в межах програми «Польська допомога з розвитку 2019».

Вінницький національний технічний університет

Рекомендаційні листи: Департамент соціальної та молодіжної політики ОДА, КП «Вінницький муніципальний центр інновацій», Первинна профспілкова організація студентів ВНТУ, Студентська організація Enactus, президент BEST Vinnytsia/

4.

Подолянчук

Діана Станіславівна

голова ГО «Творче Покоління», керівник школи танцю «Шахіна», аспірант ВДПУ ім.М.Коцюбинського, науковець, волонтер, громадський та культурний діяч. Подолянчук Д.С., маючи інвалідність не тільки займається культурним та науковим розвитком, а й навчає у школі танцю дітей з інвалідністю. Її учні займають призові місця на міських, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Є співзасновником соціального проєкту «День Доброти», «Школа Волонтерства», який увійшов у каталог кращих практик молодіжної роботи в Україні 2017 року. Організатор міських та всеукраїнських акцій:

 – «Підвішені обіди», де приготували святкові обіди для людей поважного віку та дітей-сиріт(200осіб).  Орієнтовна вартість допомоги – 15 000 тис. гривень. Долучилося понад 250 осіб;

- «Джунглі». Цільова аудиторія – допомога добровольцям та воїнам ОСС. Зібрали 150 кг гуманітарної допомоги, заплели 24 м маскувальної сітки. Орієнтовна вартість допомоги 25 000 тис грн. Долучилося понад 200 осіб.

 - «Одного разу у казці», для люди поважного віку. Привезли у пансіонат 200кг гуманітарної допомоги, орієнтовною вартістю          35 000 тис грн. Долучилося понад 200 осіб. Також, організатор всеукраїнської благодійної акції, «Подаруй книжку воїну». Діана Станіславівна проходила стажування в органах державної влади в рамках програми «Українська політика та ЗМІ очима молоді», де разом зі своєю командою презентувала у Верховній раді проєкт «Українська освіта 2.0». Подолянчук Діана – співзасновник соціально-благодійного проєктів та волонтерських акцій, зокрема «Вартові добра». Проєкт який зібрав півтори тонни гуманітарної допомоги, яку передали дітям, які потрапили у складні життєві ситуації.

ГО «Джерело надії»

  Номінація «Герой року» - 1

1.

Макуха

Ярослав Олегович

25 червня Ярослав Макуха став не лише свідком події, а й першим рятівником свого молодшого товариша. На місцевому ставку в селі Чернятин Калинівського району Вінницької області його 6-річний друг Віталій впав у водойму. 10-річний Ярослав, не вагаючись ні хвилини, ризикуючи власним життям, кинувся рятувати свого меншого товариша, проте через брак сили самостійно витягти хлопчика з води не зміг. Ярослав одразу вирушив по допомогу в найближчу до ставка хату, там він натрапив на 19-річну Світлану Юркевич, яка і витягла малого з води.

ГУ ДСНС України у Вінницькій області

  Номінація «Меценат року» - 5

1.

Білозір

Лариса Миколаївна

народний депутат України IX-го скликання. Завдяки Ларисі Миколаївні Білозір значно покращилася матеріально-технічна база освітніх закладів Томашпільської ОТГ (встановлено сучасний дитячий майданчик в дитсадку Раківського старостату, для Томашпільського дошкільного закладу «Сонечко» придбано двосекційну мийку та розділочні столи на кухню, а також томашпільські дошкільнята під час свят використовують професійне музичне устаткування, а Пилипи-Борівський садочок – плазмовий телевізор, допомогли також у придбанні водонагрівача для Яланецького дошкільного закладу . У НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія» в одній із перших в Вінницькій області за сприяння Лариси Білозір було встановлено молокомат. Для Антонівської школи подаровано сучасну електроплиту. Необхідною копіювальною технікою поповнилися школи Нетребівки, Ракової, для останньої напередодні Першовересня було передано акустичну систему. Не обділяє увагою Лариса Миколаївна і позашкільні, бібліотечні та спортивні заклади нашої громади. За її сприяння відбуваються спортивні змагання із шахів, рукопашного бою, пауерліфтингу, футболу.

Допомогу мецената отримали і заклади культури Рожнятівського, Пилипи-Борівського, Пеньківського, Вилянського та Жолоб’янського старостатів.

В усіх 13 селах Томашпільської ОТГ відбулася  зініційована  Ларисою Білозір акція «Лікар у село», під час якої зір змогли обстежити 589 жителів об’єднаної громади. А 121 школяр з ОТГ побував на феєричному дійстві «ОперафестТульчин». За сприяння Лариси Миколаївни представники шкільного самоврядування відвідали Вінницьку обласну раду та Верховну Раду України.

Томашпільська селищна ОТГ

2.

Гора Віктор Володимирович

голова СФГ «Стріла» села Снітків, депутат Мурованокуриловецької районної ради 7 скликання.

Сьогодні фермерське господарство обробляє землі площею понад 1,5 тис. га на території Снітківської, Михайловецької, Котюжанівської, Долинянської сільських рад і займається вирощуванням зернових та технічних культур.

В 2019р. Вікторем Володимировичем виділено понад 1,5 млн. грн. на ремонт НКВ I-II ступенів с. Снітків, за рахунок яких здійснено ремонт кабінетів, актової зали, коридору, харчоблоку, здійснено заміну 38 вікон та дверей на енергозберігаючі, придбано 5 комп’ютерів на суму 45 тис. грн.. та меблі вартістю 8 тис. грн. Він є спонсором щорічних поїздок учнів школи до релігійних та культурних центрів України, надає спонсорську допомогу у придбанні новорічних подарунків та призів до свят, виділяє продукти для покращення харчування школярів. За його фінансового сприяння до дня села організовується фестиваль «Людина мого краю», а також виступи артистів Вінницької обласної філармонії.

Мурованокуриловецька районна рада

3.

Кулик Олександр Леонтійович

керівник ФГ «Янівське», депутат Іванівської сільської ради. Багато років поспіль Олександр Леонтійович виділяє кошти на добрі та гуманні справи та проєкти, які реалізуються в громаді. В 2019 році проведено капітальний ремонт приміщення ЗОШ I-II ст. с. Слобідка з утеплення фасаду та перекриття даху. Вклад пана Олександра 200 тис. грн. Вагомий внесок в загальну справу громади – будівництво спортивно-відпочинкового майданчика с. Гущинці (200 тис. грн). Варто зауважити, що  Олександр Леонтійович, долучився до реконструкції приміщення амбулаторної загальної практики сімейної медицини в с. Гущинці. Його внесок в спільну справу громади складає 250 тис. грн. Повністю профінансував капітальний ремонт спортивно-атлантичного майданчика на території корпусу №2 ЗОШ I-IIIст. с. Іванів. У будівництво вклав майже 912 тис. грн. Постійно Олександр Леонтійович надає техніку для вирішення нагальних потреб життя громади, не стоїть осторонь людської біди. Багатьох жителів громади в складних життєвих ситуація він підтримує матеріально. Меценатська діяльність Кулика О.Л. є прикладом для наслідування. Рішенням № 357 Іванівської сільської ради від 23.08.2019 року Олександру Леонтійовичу присвоєно звання «Почесний громадянин села». 

Іванівська ОТГ Калинівського району

4.

Толкач Петро Іванович

директор ТОВ «Демидівський граніт», член виконкому Малинської міської ради Житомирської області. Підприємство ТОВ «Демидівський граніт», яке очолює Толчак П.І. в 2019 році надано допомогу у реалізації наступних проєктів та робіт: будівництво мереж водопостачання (надано щебеневої продукції на загальну суму 250 тисяч гривень); роботи з приведення до належного експлуатаційного стану вулиць сіл Демидівка та Могилівки Гніванської міської об’єднаної територіальної громади, було надано допомогу спеціальною технікою та вантажними автомобілями, які коштом підприємства вивезли до місця проведення робіт щебеневої продукції на суму 120 тисяч гривень та у листопаді поточного року на 290 тисяч гривень; надано допомогу у проведенні поточного ремонту приміщень Могилівської та Демидівської ЗОШ, дячих садочків «Сонечко» в с. Могилівці та «Малятко» в с. Демидівці, було надано матеріалів та перераховано коштів для придбання меблів, обладнання та навчально-методичних посібників і іграшок на загальну суму 65 тисяч гривень;  допомога у проведені капітального ремонту будинків культури в с. Могилівці на суму 35 тисяч гривень та в с. Демидівці придбано металопластикові вікна на суму 16 тис. грн.. Також була надана допомога в ремонті храму Василя Великого в с. Могилівці. Коштом підприємства закуплено будівельні матеріали на суму 30 тис. грн. 

Гніванська міська рада Тиврівського району

5.

Хміль Ігор Вікторович

депутат Вінницької обласної ради. Взяв особисту участь у тому, щоб поліпшити матеріальне забезпечення військовослужбовців військових частин, які розташовані на території області. Ігор Хміль надає постійну підтримку в реалізації соціальних заходів та ініціатив на рівні територіальних громад області, зокрема Тростянецького, Гайсинського районів, м. Ладижина тощо. Щорічно надає підтримку у проведенні Всеукраїнського турніру з боротьби пам’яті Олександра Пухальського (с. Ободівка, Тростянецького району). У зоні уваги депутата Ігоря Хміля підтримка матеріально-технічної бази шкіл, дитячих садків і спортивних клубів. За безпосередньої участі І.В. Хміля оновлений музей композитора Леонтовича у Теплицькому районі був обладнаний найсучаснішим освітленням та підсвіткою при музейної території. На протязі 2019 року активно співпрацює з громадськими і ветеранськими організаціями.

Загалом надається допомога:

-         Тростянецька районна організація ветеранів України

-         Футбольний клуб «Нива» Тростянецького району

-         Фінансова підтримка на поліпшення матеріального забезпечення Тростянецької центральної районної лікарні. Кілька років поспіль постійно передає на її баланс необхідне обладнання та устаткування. Взяв особисту участь в належному облаштуванні кабінету Інклюзивно-ресурсного центру Тростянецького району.

-         У 2019р., уже в третє, Ігор Хміль став одним із організаторів та меценатів фестивалю сильних духом – «Батозька битва» (с. Четвертинівка Тростянецького району).

-         У 2019р. надав фінансову допомогу у розмірі 50 тис. грн. Тростянецькому закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 на модернізацію освітлення.

-         Надає благодійну допомогу родинам загиблих і поранених військовослужбовців. Неодноразові поїздки на східні рубежі України (остання відбувалася у листопаді 2019р.).

У липні 2019 року відзначений почесною відзнакою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом». Подяка організаторів щорічного турніру пам’яті Олександра Пухальського (2017р., 2018р., 2019р.).

Тростянецька селищна рада

  Номінація «Захисник України року» - 4

1.

Абрамов Євген Валентинович

молодший сержант, учасник АТО, переселенець, журналіст. Євген Валентинович має нагороди: «Учасник АТО» та «Ветеран АТО», а також відзнаку Президента України «За участь в АТО». Був призваний на військову службу за мобілізацією, далі продовжив службу за контрактом строком на три роки у військовій частині А4279. Є учасником бойових дій, приймав участь у проведенні антитерористичної операції, захисті незалежності, суверенітету  та територіальної цілісності України на території Донецької та Луганської областей в період з 24.02.2017 р. по 23.04.2017 р., з 14.06.2017 р. по 20.10.2017 р., з 29.10.2017 р. по 11.11.2017 р., з 25.11.2017 р. по 12.02.2018 р., з 19.02.2018 р. по 17.04.2018р. Зарахований до оперативного резерву першої черги на посаду командира відділення в/ч А4279. Абрамов Є.В. відважний, мужній, сильний духом і є прикладом для наслідування. За час служби Абрамов Є.В. зарекомендував себе з позитивної сторони, як здібний, дисциплінований військовослужбовець. Володіє професійними знаннями і навичками. До разових доручень ставився з відповідальністю.

Шаргородська РДА

2.

Батюк Микола Іванович

командир військової частини А1119 командування Сил логістики Збройних Сил України. Батюк Микола Іванович приймав участь в Антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях з серпня по жовтень 2014 року. Під його керівництвом здійснювалось ракетно-технічне та ракетно-артилерійське забезпечення проведення антитерористичної операції, в умовах скоєння сепаратистки налаштованих актів та диверсій, нападів на базові табори, колони, блок-пости частин та підрозділів Збройних Сил України. Всі поставленні завдання були виконані успішно та в найкоротший термін без втрат особового складу. Під час ліквідації наслідків надзвичайно ситуації у військовій частині А1119 26 вересня 2017 року проявив себе хорошим та рішучим командиром. Особисто керував діями особового складу військової частини під час гасіння пожежі, що дало змогу в найкоротші терміни локалізувати пожежу та приступити до ліквідації наслідків та збереження 70% майна, яке зберігалося у в/ч А1119. Під керівництвом Батюка М. І. у найкоротший час у військовій частині були проведені ряд заходів щодо покращення охорони та оборони військової частини. За виконання бойових завдань нагороджений відомчими нагородами. 

Департамент цивільного захисту ОДА

3.

Гурняк Руслан Вікторович

майор поліції, командир батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Вінниця». Р. Гурняк на службі в органах внутрішніх справ з серпня 1998 року по грудень 2005 року та з червня 2014 року по листопад 2015 року, службу в Національні поліції України проходить з листопада 2015 року по теперішній час. За час проходження служби зарекомендував себе професійно грамотним, відповідальним, старанним, здібним та ініціативним працівником та керівником. При вирішенні службових питань проявляє принциповість та наполегливість. На високому рівні знає нормативні документи, що регламентують діяльність Національної поліції України, правильно використовує їх в практичній роботі. Протягом 2019 року майором поліції Р. Гурняком організовано впровадження єдиної бази даних, в якій щоденно узагальнюються та опрацьовуються повідомлення громадян про вчиненні кримінальні правопорушення та інші події, що забезпечило успішне та оперативне реагування на 2434 заяви та повідомлення. Р. Гурняком розгорнуто співпрацю з силовими структурами НГУ, ЗСУ в районах засобів і заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  Російської Федерації на тереторії Донецької та Луганської областей.

ГУНП у Вінницькій області

4.

Прудник Наталія Володимирівна

учасник бойових дій. Прудник Н.В. з 16.03.2016 по 23.09.2018 проходила службу в Збройних Силах України у в/ч А4395 на посаді головного сержанта 1 мотопіхотної роти, виконувала обов’язки заступника командира з озброєння. З 02.05.2019 по 01.11.2019 проходила службу в Збройних Силах України у в/ч А1556 на посаді головного сержанта ремонтної роти. Прудник Н.В. безпосередньо приймала участь в антитерористичній операції з 14.06.2017 по 30.04.2018 та в операції об’єднаних сил з 01.05.2018 по 26.05.2018 у складі в/ч А4395. Військові завдання виконувала в населеному пункті Піски, Донецької області. За час проходження військової служби Прудник Н.В. зарекомендувала себе, як військовослужбовець, що володіє високими організаторськими здібностями. Уміє і любить працювати в обстановці, яка потребує проявлення ініціативи. Професійно підготовлена, здатна самостійно вирішувати складні завдання. Постійно працює над удосконаленням своїх знань. Прудник Н.В. неодноразово нагороджувалась грамотами командирів військової частини та бригади за сумлінне виконання військового обов’язку, значний особистий внесок у зміцнення обороноздатності Батьківщини, за особисту мужність і героїзм, проявлені під час виконання спеціальних завдань в ході АТО/ООС. За проявлену мужність нагороджена почесними відзнаками всеукраїнського об’єднання «Країна»: «Почесна відзнака 34 батальйону»,  «Українська берегиня».

Департамент соціальної та молодіжної політики ОДА

  Номінація «Благодійник року» - 2

1.

Рижук Віктор Володимирович 

генеральний директор ТОВ «Хмільницьке». У 2019 році товариством «Хмільницьке» впроваджено та профінансовано проєкти, на загальну суму 6 997 тис.грн.

Витрати на освіту 1419 тис.грн. (ремонт та обладнання для школи, дитячого садочку, підвезення, харчування дітей, освітні проєкти).

Витрати на медицину 738 тис.грн. (ремонт та обладнання для ФАПу/лікарні ОТГ/швидкої допомоги, проєкти з охорони здоров'я).

Витрати на культуру 450 тис.грн. (ремонт та обладнання для будинку культури/сільського клубу/бібліотеки, підтримка творчого колективу, ремонт пам'яток історії/архітектури).

Витрати на спорт 129 тис.грн. (підтримка спортивної команди, спортивного змагання, встановлення, ремонт спортивного майданчика, проєкти з розвитку спорту).

Витрати на інфраструктуру та благоустрій 2477 тис.грн. (ремонт доріг в межах села, встановлення, ремонт вуличного освітлення, встановлення, ремонт водогону/свердловини, проєкти з розвитку та благоустрою територій).

Витрати на благодійні фонди та громадські організації 207 тис.грн.

Витрати на комунікаційні заходи 638 тис.грн. (день села, національні свята, урочисті події).

Ремонт доріг загального користування 106 тис.грн.

Фінансова підтримка на лікування, операції, поховання, шкода завдана майну під час пожежі, стихійного лиха, надання техніки для аграрного ліцею – 831 тис.грн.

Хмільницька РДА

2.

Станіславенко Людмила Анатоліївна

депутат Вінницької обласної ради, голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини, радниця голови Вінницької ОДА з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, засновниця та президент благодійного фонду. За її ініціативи у 2019 році в приміщенні Вінницької обласної ради було встановлено ліфт для людей з інвалідністю та мало мобільних груп населення. Внесено ряд змін та доповнень до Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді, Обласної цільової соціальної програми «Молодь Вінниччини» до 2020 року. За сприяння та підтримки Людмили Анатоліївни у місті пройшов Всеукраїнський дитячий турнір «Smash Open», благодійна акція «Подарунок новонародженому», «челендж добрих справ» який націлений на благоустрій прибудинкових територій, підтримку соціально не захищених верст населення. Під її патронатом в місті реалізується проєкт «Тебе почують». Також Людмила Станіславенко підтримала реалізацію проєкту «Кохання – наше зростання», який націлений на роботу з дружинами бійців АТО та військовослужбовців. За її ініціативи у Вінницькій облраді проходить екскурсії для вихованців школи  «Я-лідер», акції для вихованців Прибузької школи-інтернат, важкохворих малюків. Серед проєктів реалізованих Людмилою Анатоліївною – благодійний захід – «Жінка Вінниччини» та декілька мільйонів гривень зібраних на лікування важкохворих дітей. Благодійний фонд Людмили Станіславенко щорічний лауреат премій «Бізнес-Еліта Поділля», «Благодійна Вінниччина».

Особисто

  Номінація «Ресторатор року» - 2

1.

Муляр Дмитро Миколайович

директор ресторану «MontBlanc». У 2019 році готельно-ресторанний комплекс «Франція» під керівництвом Муляра Дмитра Миколайовича  прийняв на  своїх теренах 183 масштабних проєкти, 132 міжнародних проєкти та понад 400 конференцій. Під керівництвом Дмитра Миколайовича у 2019 році було впроваджено нові технології приготування страв з французької кухні, вдосконалено презентацію страв. Ці досягнення були відмічені численними позитивними відгуками задоволених гостей та було отримано подяку від корпорації  «Народний бренд», а директор  персонально отримав винагороду від обласної державної адміністрації.

Трудовий стаж

2015р. - теперішній час директор готельно-ресторанного комплексу “Франція”(ТОВ ВКФ “Сігма-3” ЛТД);

2012-2015р.р. – директор продуктового супермаркету “Гаманець” (ТОВ Фірма “Союз-Партнер”);

2010 – 2012р.р. – (DSM) менеджер з дистрибуції компанії AB InBevUkraine;

2008 - 2010р.р. – (SSV) супервайзер компанії AB InBevUkraine;

2005 – 2008р.р. – торговий представник компанії AB InBevUkraine.

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА

2.

Сиверчук Валерій Станіславович

 

приватний підприємець. Закінчив   Вінницький медичний університет. Працював  12 років хірургом в Військово-медичному центрі ВПС України. З  2014-2015 р.р. проходив в зоні АТО на посаді  начмеда польового госпіталя (Луганська обл.) На сьогодні власник наступних підприємств:

Туристичної сеті «МЕР-КА-БА» (35 співробітників).

Мережа кав’ярень «Чорна кішка-Білий кіт» (20 співробітників).

Гастрономічний бар «Батіскаф» (18співробітників).

Сімейний ресторан «Червоний цепелін» (28співробітників).

Грузинсько та кримськотатарський ресторан «АССА»(18 співробітників).

«Thefactory» - грузинський ресторан (28 співробітників).

Систематично надає допомогу в зону ООС.

Вінницька міська рада.

  Номінація «Лідер туристичної галузі року» - 2

1.

Гуменюк Віталій Мирославович

 

підприємець, ресторатор, благодійник – активно займається розвитком туристичної галузі на Вінниччині. Співвласник ресторації «Грузинський дворик» та ресторану-пабу «Вінницька Реберня», гондольєр. Гуменюк В.М. вважається першим і єдиним гондольєром у Вінниці. Також вінничани Віталія Гуменюка зареєстрували у міжнародній базі виробників кораблів. Він будуватиме гондоли, не для продажу за кордон, а для розвитку туризму Вінниці. Саме за його ініціативи було проведено благоустрій частини Вінницької набережної: вивезено сміття, висаджено квіти та розкішні водні лілії, триває підготовка до встановлення унікального пам’ятника посеред річки, що символізує збірний образ Вінниці. Гуменюк Віталій Мирославович є членом Туристичної ради при Вінницькому міському голові, входить до складу Робочої групи з розробки Стратегії розвитку туризму у Вінниці 2030, був спікером на промолокації «Місто ідей» під час святкування Дня міста, надавав послуги як гондольєр та ресторатор у прес-турі для представників ЗМІ, промотурі для представників туристичних операторів України, у зйомках відеоконтенту для передачі «Дома краще!» з Євгеном Синельниковим і спецпроєкту «Амбасадори» від медійного видання Ukraїner, допомагав у створенні проморолика про Вінницю та брав участь у прийомі делегацій з різних країн Європейського союзу.

Вінницька міська рада.

Листи підтримки: БФ Людмили Станіславенко, Департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, КП «Подільський туристично-інформаційний центр»

2.

Рибачок Андрій Вікторович

співзасновник Тур-Клубу «Бідняжка», організатор подорожей,  громадський діяч. Заснована у далекому 2010-му році,студентами-мрійниками, туристична організація – Туристичний Клуб “Бідняжка” на чолі зі мною, як лідером, за цей час пройшла багато змін, випробувань та перевтілень, але ми з упевненістю можемо сказати що стали одним із найвпізнаваніших туристичних брендів на Вінниччині. За своїми плечима маємо близько тисячі відправлень туристичних груп по області, Україні, Європі,  світі (988 подорожей, з них 825 по Україні, та 163 закордонних).  Учасниками наших подорожей та інших заходів стали десятки тисяч вінничан та гостей із інших міст (якщо бути точними 27209 учасників подорожей, на сайті зареєстровано 38668 чоловік,  з них 7838 мають членство в Клубі).

Завжди у нашій діяльності стараємося мати й соціальну складову  - благодійні акції, суботники,  культурні, навчальні, розважальні зустрічі. Організацію подорожей Вінниччиною вважаємо своїм обов’язком. Регулярно консультуємо громади по можливостях розвитку туризму. Брали участь у вінницькому форумі, де однією з головних тем,  був регіональний туризм,  за що також маємо подяку. Три роки поспіль виступаємо партнером в організації фестивалю “OperaFestTulchyn”, за що кожного року отримували подяку від Організаторів фестивалю та Губернатора. Двічі за останній час ми брали участь у Міжнародних туристичних виставках у Польщі, у складі наших делегацій, представляючи можливості подорожей рідним краєм.

У 2019 році Туристичний клуб “Бідняжка” було визнано Лідером області в галузі виїзного туризму та нагороджено відзнакою.

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА

  Номінація «Багатодітна родина року» - 3

1.

Буренко Тетяна Гаврилівна та

Буренко Леонід Пилипович

Виховують 13 дітей, восьмеро з яких неповнолітні. Тетяна Гаврилівна працює лаборантом у Самгородоцькій лікарні, а Леонід Пилипович – лісник у місцевому комунальному господарстві. Сім’я є дуже дружньою, родинні стосунки теплі і ґрунтуються на взаємодопомозі та підтримці. Родина користується повагою у односельчан та є гідним прикладом для наслідування. У березні 2013 року указом Президента №118/2013 Тетяні Гаврилівні присвоєно почесне звання України «Мати -героїня». А у 2011 році родина Буренків була занесена на обласну «Дошку пошани». В сім’ї створені всі умови для всебічного розвитку дітей, які є постійними учасниками спортивних змагань, олімпіад, конкурсів тощо. Про це свідчать численні грамоти, дипломи та сертифікати. Козятинський район пишається багатодітною сім’єю Буренків.

Козятинська РДА

2.

Горохівський Ігор Ярославович та Горохівська Світлана Анатоліївна

Мають на утриманні п’ятеро дітей, четверо з яких неповнолітні. Світлана Анатоліївна працює розпорядницею Православної Церкви України Успіння Пресвятої Богородиці в селі Вишенька, Ігор Ярославович протоієрейом тієї церкви. Суспільне та особисте життя батьків подає гарний приклад дітям в їх навчальній та побутовій праці. Батьки створили сприятливе середовище для повноцінного розвитку дітей. Навчають їх порядності, чесності, пробачати недоліки інших, співчувати та допомагати людям. Сім’я Горохівських уважна, чуйна, трудолюбива, яку поважають односельці. Батьки люблячі та відповідальні. Діти порядні, виховані, старанні та працелюбні, зразкові сім’янини та добрі батьки.

Вишенківська сільська рада, Хмільницький район

3.

Медвідь Віталій Юрович та Медвідь Наталія Павлівна

Сім’я виховує дев’ять дітей. В сім’ї приділяється велика увага ставленню до духовних цінностей, морально-етичних норм. Сім’я користується заслуженим авторитетом та повагою серед серед односельчан. Батьки приділяють значну увагу формуванню творчої особистості у дітей. Батько сім’ї – Віталій Юрович працює в ТОВ «Федорівське» різноробочим, маючи освіту бухгалтера-економіста.

Шаргородська РДА

  Номінація «Бізнесмен року» - 2

1.

Барцьось Володимир Васильович

голова ради директорів товариства з обмеженою відповідальністю «Вінницяоблагротехсервіс». Володимир Васильович Барцьось свої  перші кроки у бізнесі  Володимир Васильович Барцьось  розпочав ще  на зорі зародження приватного підприємництва в Україні – у 1991 році  він заснував своє перше  власне підприємство - телекомпанію «ІШТАР». З 1999 по 2009 рік – працював на посаді директора ТОВ «Вінницька промислова група». А з 2009 року по 2017 рік очолював агрохолдинг ТОВ «Вінницька аграрно-промислова група», який було створено, з метою ведення сільськогосподарського бізнесу на території Вінницької області. Проте,фактично діяльність у агросекторі Володимир Васильович Барцьось розпочавщеу 2005 році. На сьогодні, Володимир Васильович Барцьось, керує групою підприємств різнопланового напрямку діяльності. Одним із таких, є сільськогосподарське підприємство ТОВ «Вінницька агро-промислова група», діяльність виробничих підрозділів якого зосереджена на вирощуванні зернових та технічних культур (пшениця, кукурудза, соняшник), а також наданні послуг елеваторного сушіння та зберігання зерна з подальшою його реалізацією. Підприємство володіє сучасним машинно-тракторним парком імпортної техніки для  проведення польових робіт. На підприємстві  задіяний великий штат кваліфікованих працівників. Велике значення, підприємство надає розбудові та розвитку інфраструктури села, збільшенню кількості робочих місць, розвитку та допомозі в ремонті шкіл, дитячих садків, інших об’єктів соціальної сфери. Ще одним із важливих напрямків діяльності Барцьося Володимира Васильовича є будівництво великих житлових масивів у місті Вінниці, а саме ЖК «Сімейний», ЖК «Андора» та елітного житлового комплексу «Прем’єр-Буд». Також, одне із підприємств Барцьося Володимира Васильовича - ТОВ «Електросолар» - займається виробництвом електричної енергії на нещодавно побудованій фотогальванічній електростанції, що знаходиться в Бершадському районі Вінницької області.

Вінницька міська рада

2.

Сорочинський Юрій Валерійович

директор ТОВ «ЛВН ЛІМІТЕД». Наприкінці 2019 року торгова марка Nemiroff випустила нову лінійку INKED COLLECTION до якої увійшли три нові смаки горілки яскрава та терпка «Bold Orange», кисло-солодка «Wild Cranberry» та оксамитова «Burning Pear». Nemiroff увійшов до ТОП-3 у каналі Duty Free & Travel Reatail. Горілка Nemiroff продається у 80 країнах світу. Юрій Сорочинський входить в рейтинг ТОП 50 кращих топ-менеджерів України. У 2019 році Nemiroff  входить в топ 100 найбільших компаній України за сумою сплачених податків. У 2019 році Nemiroff найбільша компанія за сумою сплачених податків у Вінницькій області.

ТОВ «ЛВН ЛІМІТЕД»

  Номінація «Дизайнер року» - 1

1.

Квєтна Людмила Володимирівна

дизайнер-модельєр. Моделі Квєтної Л.В.  високо оцінені фахівцями на спеціалізованих конкурсах і виставках: «Вінницький подіум», «Одеський подіум», «Кришталевий силует», «Автограф». Високої оцінки здобули дизайнерські розробки і серед зарубіжних поціновувачів прекрасного. Ексклюзивний від Л. Квєтної викликає захоплення на престижних світських прийомах в Лондоні, Парижі і Каннах. Квєтна Л.В.- багаторічний постійний партнер фестивалю Вінниця Джаз Фест і Операфест Тульчин представлені в образах створених Квєтною Л.В.

Авторське ательє Людмили Квєтної

  Номінація «Фінансист року» - 1

1.

Бакута Сергій Віталійович

начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Вінницькій області. Загальний стаж роботи 28 років, стаж роботи у колективі 21 рік.  Багато років сумлінно і на високому професійному рівні виконує службові обов'язки, пов’язані з реалізацією державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, а й впроваджує у життя сучасні методи обслуговування розпорядників, одержувачів коштів державного бюджету та інших клієнтів. Так, в області успішно запроваджено системи дистанційного обслуговування клієнтів та подання звітності в електронному вигляді АС Є-Звітність. Електронний формат обслуговування клієнтів з використанням електронного цифрового підпису через програмно-технічний комплекс «Клієнт Казначейства - Казначейство» дозволяє економити час та фінансові ресурси, мінімізує корупційні ризики, а також гарантує високу ступінь захисту інформації загальнодержавного значення, а відтак і коштів державної скарбниці. На сьогоднішній день очолюваний ним колектив налічує 29 територіальних та Головне управління. 556 працівників, котрі обслуговують 2 462 установи. У 2018 році по установам державного бюджету проведено видатків на суму 25 543 069,05 тис.грн., що на 3 641 176 тис.грн. або на 14,3 % більше, ніж за 2017 рік По установам місцевих бюджетів проведено видатків на суму 22 687 742  тис.грн., шо на 2 770 122 тис.грн. або на 14% більше, ніж у 2017 році. Лише за один тиждень – з 16 по 20 грудня 2019 року Головним управлінням державної казначейської служби України у Вінницькій області було здійснено видатків на суму мільярд 274 мільйони гривень, із них незахищених статей видатків на суму 790 мільйонів. Для порівняння, у серпні місяці видатки становили близько 500 мільйонів гривень, із них 150 млн. склали незахищені статті видатків.  Місцеві органи влади не залишаються наодинці, коли ситуація з виконанням дохідної частини потребує негайної допомоги, систематично проводяться економічні навчання для бухгалтерів об'єднаних територіальних громад, сільських та селищних рад. Бакута С.В. забезпечує проведення виробничих переддипломних практик для студентів вищих навчальних закладів області, проводить зустрічі зі студентами та здійснює керівництво підготовкою дипломних робіт студентів за спеціальністю «Фінанси». Протягом тривалого часу є головою Державної екзаменаційної комісії Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету.

Сергій Бакута був нагороджений Подякою Державного казначейства України, Подякою Міністерства молоді та спорту України та нагрудним знаком Державної казначейської служби «Знак пошани».

Професійна спілка працівників Головного управління державної казначейської служби України у Вінницькій області. Рекомендаційні листи від Департаменту фінансів ОДА, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ

  Номінація «Обдарованість року» - 6

1.

Бабаханян Авак Гагікович

учень Тиврівської дитячої музичної школи. Впродовж 2019 року Авак Бабахаян представляв Вінницьку область на багатьох міжнародних та всеукраїнських мистецьких заходах, здобувши перемогу в наступних конкурсах:

- Міжнародний фестиваль-конкурс «Соняшник» (м.Київ, січень) володар гран-прі;

- Всеукраїнський телевізійний дитячий пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України» (м.Київ, березень) - лауреат 2 премії;

- Відбірковий дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» (м.Вінниця, жовтень) - І-ша премія;

- Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» (м.Львів, жовтень) - І-ша премія;

- Всеукраїнський конкурс автентичного сольного співу «Животоки» (м.Новоград Волинський, липень) - І-ша премія;

- Дитячо-юнацький естрадний фестиваль «Зоряна мрія» (м.Вінниця, травень) - І-ша премія;

- Всеукраїнський конкурс вокального мистецтва імені І.Я.Кириліної «Осіння мелодія» (м.Гнівань, листопад) - ІІІ-тя премія;

Разом з тим у 2019 році Авак Бабаханян був активним учасником обласних культурно-мистецьких заходів та проєктів. Зокрема, він взяв участь в обласному мистецькому святі «Пісенні крила сивої зозулі» пам'яті П.І.Ніщинського (с.Ворошилівка Тиврівського району, вересень); обласному фестивалі національних культур «Всі ми діти твої, Україно!» (м.Шаргород, вересень); обласному фестивалі національних культур «Подільські барви» (м.Вінниця, жовтень) та в багатьох концертних программах з нагоди відзначення державних та професійних свят, що проводились в м.Вінниці.

Всього у 2019 році Авак Бабаханян виступив в 62-х концертних програмах.

З нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України, за вагомий внесок у культурний розвиток Тиврівського району ім'я Авака Бабаханяна занесено на районну Дошку Пошани.

Управління культури і мистецтв ОДА

2.

Кушнір Ірина Олександрівна

16 років дитина з інвалідністю. Закінчує 11-й клас Піщанського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І - III ступенів - гімназія».

Захоплення: Образотворче мистецтво. Художня самодіяльність. Фотографування. Вивчення іноземних мов.

Участь у творчих заходах в 2019 року:

-          Районний фестиваль творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе і в тебе повірять інші».

-          Обласний фестиваль, творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе».

Переможець шкільних олімпіад : Технології, Історії України.

Призер районних конкурсів : Проліски надії, до річниці народження    Т. Г. Шевченка, ораторське мистецтво.

Піщанська НВК «ЗОШ І - III ступенів - гімназія»

3.

Марценюк Андрій Павлович

учень 11 класу КЗ «Якушинецький ліцей». Бронзовий призер ХІІІ Міжнародної олімпіади з наук про Землю, яка проходила в Кореї. У травні 2019 року пройшов навчальний тренінг у рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD» Європою. Протягом 2019 року був активним учасником Міжнародних олімпіад з наук про землю  та  Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, в якій на III етапі здобув диплом I ступеня. Також приймав участь у Міжрегіональному та Національному турнірі  німецько-українського проєкту «Молодь дебатує». Має додаткові навички, зокрема впевнений користувач програми MS Office (Access, Excel, Power Point, Word, WordPad). Має акторські навички (учасник драматичного гуртка). Марценюк А.П., завжди закінчує те, за що береться. Поважає чужу думку, йде на компроміс, але вміє відстоювати й власне бачення.

Вінницька районна рада

4.

Панасюк Володимир Борисович

Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Навчається у Вінницькій дитячій музичній школі №1 з 2014 року по класу саксофон.

Досягнення за 2019 рік.

- Міжнародний конкурс саксофоністів «Андорра Сакс Фест-2019»  (м. Андорра) – І місце;

- ІІІ Міжнародний конкурс духової музики «VinVenti (м. Вінниця) –І місце;

- Міжнародний фестиваль саксофоністів «BravoSax» (м.Київ) – учасник гала концерту.

-                  учасник фестивалю «VinnytsiaAdolpheSaxFest».

-                  учасник міжнародного фестивалю «Фонтан талантів» (м.Криниця-Здруй, Республіки Польща).

Володимир входить до складу квартету саксофоністів під керівництвом Євгена Попеля. Квартет є учасником багатьох заходів у місті Вінниця: день міста, день Європи, мистецькі вихідні тощо. Володимир Панасюк активно підвищує свою майстерність. Відвідав  майстер-класи відомих світових саксофоністів, таких як НікітаЗімін, МіхалКнот (Австрія), Ж.Д. Міша (Франція), ПавєлГуснар (Польща).

Вінницька міська рада

5.

Пахолюк Дмитро Анатолійович

учень 9 класу. Призер II етапу Всеукраїнської предметної олімпіади з математики (I м.), біології (I м.), хімії (I м.), англійської мови (II м.), трудового навчання (II м.), а також призер Всеукраїнських мовно-літературних конкурсів ім. П.Яцика та ім.Т.Шевченка. Особливу увагу у 2018-2019 році учень приділив математиці та біології, тому нагороджений Дипломами I ступеня за підсумками III етапу Всеукраїнських олімпіад з математики та біології. Наполегливість та висока працездатність сприяла перемозі у VI етапі Всеукраїнської олімпіади з біології (I м.) та нагородження Дипломом лауреата стипендії  Президента України.

Хмільницька міська рада

6.

Слюсар Мар’яна Русланівна

учениці 9 класу ОНЗ «Студенянська ЗОШІ-ІІІ ступенів» Піщанського району. Є відмінницею навчання. Виявляє ґрунтовні знання з усіх предметів, усебічно розвинена. Надає перевагу гуманітарним наукам. Має хорошу змішану пам’ять, швидко запам’ятовує учбовий матеріал. Виявляє творче логічне мислення. Бере активну участь у житті школи та класу, роботі учнівського самоврядування, культмасових заходах, спортивному житті школи. В шкільному учнівському самоврядуванні є заступником кошового отамана. Навчається в музичній школі по класу фортепіано, саксофону, гітари. Переможець II етапу Всеукраїнських предметних олімпіад з української та англійської мови. Призер III етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені П. Яцика (III місце). Переможець регіонального рівня Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник». Неодноразова переможниця районного та обласного етапів фестивалю учнівської творчості «Зіркова мрія», загальношкільного конкурсу «Учень року» в номінаціях «Надія майбутнього», «Прометей науки», «Творчий злет». Мар’яна виявляє поетичні здібності. Призер обласного конкурсу «Я лиш струна на арфі України» м.. О. Бурбело, учасник Всеукраїнського конкурсу авторських віршів «Я – майбутнє України».

Студенянська ЗОШ І-ІІІ ступенів

 Номінація «Правник року» - 4

1.

Воронюк Світлана Валеріївна

майор поліції, старший слідчий відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП у Вінницькій області. Воронюк С.В. службу в органах внутрішніх України проходила з серпня 1999 року по листопад 2015 року, службу в Національній поліції України проходить з листопада 2015 по теперішній час. За час проходження служби зарекомендувала себе професійно грамотним, відповідальним, старанним, здібним та ініціативним працівником. При вирішенні службових питань проявляє принциповість та наполегливість. На високому рівні знає нормативні документи, що регламентують діяльність Національної поліції України, правильно використовує їх в практичній роботі. У службовій діяльності суворо дотримується вимог законів, інших нормативних актів. Вміло застосовує теоретичні знання, має досвід практичної роботи, що дозволяє їй досягати позитивних результатів у розслідуванні кримінальних проваджень. Постійно працює над підвищенням свого професійного та загальнотеоретичного рівня. Користується авторитетом в колективі. Відповідно до посадової інструкції здійснює досудове розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів, найбільш складних кримінальних правопорушень, у тому числі учинених організованими групами та злочинними організаціями, інших кримінальних правопорушень, що набули значного суспільного резонансу та мають міжрегіональний характер, а також військових злочинів та злочинів, учинених військовослужбовцями загальної кримінальної спрямованості та у сфері службової і господарської діяльності підслідності слідчих органів Національної поліції України, злочинів пов’язаних з торгівлею людьми, а також кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми або за їх участю. Протягом 2019 року майором поліції С. Воронюк проводилось досудове розслідування у 18 кримінальних провадженнях, з яких 3 кримінальні провадження направлено до суду з обвинувальним актом, повідомлено про підозру у 3 кримінальних провадженнях.

ГУНП у Вінницькій області

2.

Дзигун Ольга Леонідівна

начальник відділу правового, соціального забезпечення та експертиз департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради. Ольга Дзигун має хорошу професійну підготовку, добре орієнтується в законодавстві, професіонал, який має фундаментальні та спеціальні правові знання, кваліфіковано користується юридичним інструментарієм при розв’язанні юридичних проблем. Порядність, чесність, вимогливість до себе і до працівників, принциповість, стриманість, високий рівень моральних якостей та загальної культури, грамотний юрист, здібний та ініціативний керівник, коректність та доброзичливість складають основу високого авторитету та поваги серед колег. Не мало підготувала молодих спеціалістів – юрисконсультів. Володіє глибокими і всебічними знаннями, здатна самостійно вирішувати складні завдання,оперативно приймає рішення, здійснює своєчасний контроль їх реалізації. В своїй практичній діяльності вміє акумулювати необхідну інформацію та виділяти найголовніше. Всі поставлені перед нею завдання виконує обґрунтовано, своєчасно та професійно, проявляючи діловитість, ініціативу при їх виконанні. Разом з тим, постійно підвищує рівень професійних вмінь, знань і навичок. З 2001 року і до сьогодні здійснює свою професійну діяльність у таких соціально важливих сферах, як освіта, охорона здоров’я, соціальний захист різних верств населення.  Шукає вирішення проблем не важливо, що це – втрата здоров’я, складні сімейні обставини, тимчасові проблеми з працевлаштуванням, потреби соціальної чи психологічної адаптації наших захисників, які повертаються з зони бойових дій, допомога по усиновленню, адресна допомога, субсидії, потреби і турботи тисячі пенсіонерів, ветеранів війни та праці, людей з обмеженими можливостями, сиріт, безробітних та самотніх людей. Це далеко не повний перелік тих проблем, з якими до неї звертаються люди. Надає правову допомогу  виконавчим органам міської ради під час розгляду питань з якими звертаються мешканці громади. За сумлінну і самовіддану працю, відданість громадянському обов’язку, високі досягнення у професійній діяльності щодо забезпечення законності та правопорядку, прав, свобод людини і громадянина, значний особистий внесок у реалізацію державної правової політики неодноразово нагороджувалась Почесною грамотою,Грамотами та Подяками Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, а також Вінницької обласної державної адміністрації.  У 2019 році в конкурсі «Посадова особа виконавчих органів Вінницької міської ради – 2019» Дзигун О.Л. отримала заслужену нагороду, а саме І-е місце в номінації «Відповідальність».

Вінницька міська рада

3.

Малик Олександр Володимирович

помічник судді Вінницького міського суду Вінницької області, член Асоціації правників України. Лауреат Всеукраїнського конкурсу при міністерстві юстиції України «Молодий правник року 2016» у номінації «Працівник судової системи». Автор наукових статей: Право особи на вільний вибір захисника своїх прав у контексті представництва інтересів особи в суді винятково адвокатом; Правова природа спадкового правовідношення. Учасник Всеукраїнських науково-практичних конференцій. Малик О.В. веде особистий блог на сайті «20 хвилин», де розміщуються статті на правову тематику. Також статті публікувалися в газеті «РІА» та львівській газеті «Експрес». Малик О.В співорганізатор та учасник наступних заходів правової тематики:

-         Приховані можливості шлюбних договорів, Круглий стіл «Запобігання та протидія корупції в Україні»;

-         Семінар Відділення Асоціації правників України у Вінницькій області «Публічна промова як обов’язок адвоката»;

-         Круглий стіл Відділення Асоціації правників України У Вінницькій області «Обговорення змін до господарського процесуального кодексу України та практики їх застосування»;

-         Тренінг Відділення У Вінницькій області «Адвокація як спосіб захисту порушених, невизнаних прав».

У 2019 році підвищував особисту кваліфікацію у Національній школі суддів України, Вищій школі адвокатури, Державному підприємстві «Інформаційні судові системи» та отримав відповідні сертифікати беручи участь у наступних заходах:

-         Застосування Європейської Конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини. Досудове розслідування;

-         Тайм-менеджмент в діяльності помічника судді та секретаря судового засідання ;

-         Індивідуальний навчальний практикум по роботі з програмою звукозапису судових засідань «Акорд»;

-         Спеціальний курс-інструктаж введення в професію помічника адвоката;

-         Адаптаційний курс в професію адвоката для стажистів.

Листи підтримки: Асоціація правників України, приватний виконавець виконавчого округу Вінницької області Турський О.В., управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування у Вінницькій області, Вінницький коледж менеджменту, ТОВ «ЕКСПЕРТ БАЛАНС», ДП «45 експериментальний механічний завод», адвокатське об’єднання «МТА Партнери», ГО «Всеукраїнська асоціація цирків України», адвокат Путілін Є.В., адвокат Солоненко О.І., доктор педагогічних наук Максимчук Б.А., адвокат Гнатюк Л.П.

4.

Михайленко Андрій Васильович

 

 

 

голова Вінницького міського суду Вінницької області. За період роботи Михайленко А.В. зарекомендував себе як високопрофесійний і грамотний правник. При розгляді справ керується  об’ємними знаннями законодавства України, судової практики та досвідом здобутим за час власної правничої діяльності. Вміло поєднує здійснення судочинства, як слідчий суддя та одночасно  успішно керує одним із найбільших судів України по чисельності суддівського корпусу й працівників апарату суду (понад 200 чоловік). Суддями Вінницького міського суду Вінницької області впродовж 2019 року розглянуто майже 37000 справ, з яких суддею Михайленком А.В. розглянуто понад 5000 судових справ. За ініціативи голови суду Вінницьким міським судом Вінницької області започатковано та третій рік поспіль проводиться освітній захід у форматі дводенного семінар-тренінгу «Судді та журналісти: ефективна взаємодія в сучасному інформаційному просторі» для перших курсів студентів-журналістів ВДПУ ім. М.Коцюбинського. Вінницький міський суд Вінницької області за патронатом голови суду першим в Україні започаткував освітню платформу у форматі просвітницько-правового проєкту «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни» для учнів 4 класів (9-10 років) у 40 загальноосвітніх школах міста Вінниці. Напрямками взаємної співпраці із вищими навчальними закладами також є створення освітньої платформи, яка допомагає студентам-правникам закріпити теоретичні знання та оволодіти сучасними методами та формами організації роботи суду. Варто зазначити, що крім правничої та адміністративної діяльності, голова суду є постійним тренером футбольної команди «Вінницький міський суд». Упродовж п’яти років команда «Вінницький міський суд» є постійним учасником змагань з міні-футболу як на регіональному рівні так і на всеукраїнському (Кубок «Феміди») за результатами яких неодноразово посідають призові місця.

Вінницький міський суд

  Номінація «Комунальник року» - 3

1.

Довбанюк Валерій Михайлович

генеральний директор комунального підприємства «Вінницяоблтеплоенерго». За час роботи зарекомендував себе висококваліфікованим фахівцем, ініціативним спеціалістом, принциповим і вимогливим керівником. На посаді генерального директора Довбанюк В.М. доклав чимало зусиль до вирішення проблем, які накопичилися у системі теплозабезпечення області, починаючи від технічного стану об’єктів генерації тепла та його розподільчих мереж, і закінчуючи проблемами фінансового забезпечення. Завдяки його активній роботі за останні 3 роки здійснено реконструкцію 29 з 56 котелень; змінено встановлену потужність котелень, обсяг реалізації теплової енергії збільшився на 3 267 Гкал. Активно працює над зниженням собівартості виробництва теплової енергії. Завдяки роботі Валерія Михайловича  з 2017 року спостерігається поступове покращення фінансового стану підприємства. При збитковій діяльності у 2013-2016 роках, за I квартал 2019 року розмір чистого прибутку підприємства склав 10 456 тис. грн. Довбанюк В.М. забезпечує публічну і прозору роботу підприємства. За результатами моніторингу, здійсненого 2018 році громадськими організаціями м. Вінниці, підприємство отримало «Сертифікат відповідності за якість та повноту оприлюднення публічної інформації». Згідно з постановами Президії ЦК Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Украни у 2017 та у 2019 році Довбанюку В.М. було присвоєно Почесне звання «Кращий господарник року у вирішенні соціально-економічних питань». За вагомий внесок у забезпечення ефективної роботи житлово-комунального господарства області був нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2016р.), Почесними грамотами Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної Ради (2015р.), Грамотою Вінницької міської ради (2018р.). 

Департамент ЖКГ, енергетики та інфраструктури

2.

Квасневський Олександр Станіславович

директор комунального підприємства «Чисте місто» Козятинської міської ради. Завдяки сприянню Квасневського О.С. в 2019 році підприємство виграло тендер на надання послуг з благоустрою міста на утримання договорів в зимовий період та якісно надає вказані послуги. В 2018 році підприємство виграло грант «Чисте довкілля». За період роботи, Квасневського Олександра Станіславович, придбано 2 сміттєвози, трактор, фронтальний навантажувач,  2 причіпи, 138 контейнерів для ТПВ та 41 для ПЕТ пляшки, обладнано 60 майданчиків для їх встановлення, укладено 7300 договорів для вивезення та захоронення твердих побутових відходів. За кошти міського та обласного бюджету побудовано сміттєсортувальний комплекс, який офіційно в тестовому режимі розпочав свою роботу 06 листопада поточного року.

Управління ЖКГ Козятинської міської ради

3.

Чорновол Володимир Іванович

начальник КП «Вінницьке  шляхове  управління». Чорновол  Володимир  Іванович з  2007  року  працював  у  комунальному  унітарному  підприємстві  «ЕкоВін»,  на  посадах  начальника  відділу  та  головного  інженера. З  11.10.2007 року  по  02.02.2017 року – директор  комунального  унітарного  підприємства  «ЕкоВін». З 03.02.2017 року  призначений  на  посаду  начальника  КП «Вінницьке  шляхове  управління». За  період  роботи  начальником КП «Вінницьке  шляхове  управління»  значно  зросло  раціональне  використання  коштів,  збільшився  рівень  середньої  заробітної  плати  працівників,  зросли  показники  фінансової  стійкості  та  ліквідності  підприємства. Чорноволом В.І.  особисто  розроблений  і  втілений  в  життя  план  модернізації  шляхового  управління:  комп'ютерезовані  всі  виробничі  структурні  підрозділи,  удосконалено  роботу  бухгалтерії  та  диспетчерської  служби,  проведено  ремонт  службових  приміщень та упорядкований  благоустрій  підприємства. За  професійну  діяльність,  зразкове  виконання  посадових  обов’язків,  значний  особистий  внесок  у  забезпечення  сталої  роботи  підприємства  Чорновол В.І.  неодноразово  нагороджувався  Почесними  грамотами  виконавчого  комітету  Вінницької  міської  ради. В 2016  році  отримав  особисту  Подяку  від  прем’єр - міністра  України  В. Гройсмана. В 2017  році  нагороджений  Почесною  грамотою  Кабінету  Міністрів  України. Користується  заслуженим  авторитетом   та  повагою  серед  працівників  трудового  колективу  підприємства,  працівників  департаменту   комунального  господарства  та  благоустрою,  повагою  територіальної  громади. Депутат Вінницької  міської  ради  7  скликання.

Вінницька міська рада

 Номінація «Волонтер року» - 2

1.

Дощин Олександр Володимирович

фізична особа підприємець, заступник голови ради підприємців Тиврівського району, благодійник та меценат. Неодноразово нагороджувався почесними грамотами та подяками Тиврівської РДА та районної ради. В 2019 році фото колективу, який очолює Дощин О.В. занесено на районну Дошку Пошани.

- Виконавчий комітет Тиврівської селищної ради висловлює подяку за багаторічну, плідну працю, наполегливу і самовіддану роботу у сприянні розвитку, вдосконаленню територіальної громади, благодійну діяльність та з наоди Дня Тиврова. (06.06.2019)

- Тиврівська районна державна адміністрація висловлює подяку за плідну співпрацю, активну участь та допомогу. (28.09.2019)

- Дирекція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт. Тиврів висловлює вдячність меценату школи за співпрацю, розуміння та підтримку освітянської галузі, за цілеспрямоване піклування про підростаюче покоління, за активну участь, за допомогу в матеріально-технічної бази навчального закладу (2019р.)

- Тиврівська районна державна адміністрація та районна Рада нагороджують Почесною Грамотою за високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток району, активну життєву позицію (24.08.2019)

- Адміністрація ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Велика Вулига Тиврівського району Вінницької області висловлює вдячність за створення сприятливих умов для молодого покоління та матеріальну допомогу школі (2019р.)

- Тиврівський ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки висловлює подяку за дієву участь у житті навчального закладу, плідну співпрацю, вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління (2019р.)

- Тиврівське відділення Вінницької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області нагороджує за значний особистий внесок у розвиток підприємництва, сумлінну сплату податків, активну громадянську позицію та ініціативність (2018р.)

Тиврівська РДА та районна рада.

2.

Ребар Іван Іванович

учасник бойових дій в зоні проведення АТО/ООС, волонтер.

Учасник Революції Гідності. Пройшов Майдан від початку до самого завершення. На Майдані отримав два поранення. З березня 2014 р. по червень 2015 р. учасник бойових дій на Сході України. Захищати країну пішов добровольцем. Служив в окремому спецпідрозділі – батальйоні «Донбас» Національної гвардії України. Брав участь у визволенні міст Курахівка, Марїнка та Іловайськ. На даний час демобілізований, але, як волонтер, активно допомагає побратимам, котрі захищають Україну. Неодноразово організовував поїздки в зону проведення АТО/ ООС. До збору цієї допомоги долучаються працівники підприємств, організацій, установ Іллінецького району, фізичні особи.

Нагороджений відзнакою – нагрудним знаком «За доблесну службу», пам’ятним нагрудним знаком «Іловайськ – 2014»,

знаком народної пошани орденом «За мужність і відвагу», орденом «Лицарський хрест добровольця».

Іллінецька міська рада